ADUNATE DE PE PLAJĂ

ADUNATE DE PE PLAJĂ(220)


AMALGAME

* Primele 14 insule ecologice digitalizate pentru colectarea separată a deșeurilor au fost amplasate în municipiul Constanța. Prin această achiziție, Primăria Constanța urmărește reducerea cantității de deșeu rezidual (acela care se duce la groapa de gunoi), selectând toate materialele care pot fi reciclate și care se pot introduce în circuituri noi de producție (resurse care se reciclează și se reutilizează) și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor orașului.

Insulele ecologice dispun de un sistem de gestiune/server de date cu soft de înregistrare și monitorizare (rapoarte privind accesul utilizatorilor identificați, etc.), sunt conectate atât la curentul electric cât și la panourile solare. Identificarea utilizatorului poate fi făcută pe baza unui card cu coduri QR, existând posibilitatea de autorizare sau blocare a unui utilizator de a folosi insula ecologică.

Persoanele fizice din asociațiile de proprietari situate în proximitatea celor 14 insule ecologice digitalizate vor primi în scurt timp cartele GSM pentru a putea folosi insulele ecologice. Deocamdată, insulele ecologice digitalizate nu sunt funcționale.

Cele 14 insule ecologice din municipiul Constanța sunt amplasate în următoarele locații: Bulevardul 1 Mai Vechi nr. 41, Strada Farului/bulevardul Lăpușneanu, Strada Zefirului / Viorelelor, Aleea Câmpinei nr.15, Strada Unirii 77 , Strada Belvedere / Str. Trapani, Strada Piața Chiliei, Stradela Basarabi, Strada Cișmelei /H.Agarici, Strada Poet Alexandru Gherghel, Strada Grozești, Parc Dragoslavelor, Strada Liliacului/str. Serg.Grindeanu, Strada Tulcei , Strada Albatros.

* Desfășurare exerciții militare în luna februarie 2023> 13-17.02.2023 între orele 09.00-23.00, 21-23.02.2023, între orele 09.00-23.00 în poligonul Babadag situat între localitatea Enisala și localitatea Sălcioara pe DJ222, se execută trageri cu muniție de război, ziua și noaptea conform adresei Ministerului Apărării Naționale – Unitatea Militară 02025 Babadag.

Circulația pe DJ222 între localitatea Enisala și localitatea Sălcioara va fi restricționată prin amplasarea a două bariere, iar tragerile se vor executa fără întrerupere pe interval de 60 de minute cu pauze de 15 minute între ele, pentru decongestionarea traficului rutier.

Pentru rezolvarea unor situații de urgență, se va lua legătura în mod obligatoriu cu Centrul secundar de instruire pentru luptă Babadag la numerele de telefon 0240/562805.

* În Sala Ovală a Palatului Administrativ, a avut loc, recent, o întâlnire între Gabriel Monea, Administratorul Public al Județului, Oana Martin, Director al Direcției de Dezvoltare Județeană și Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ, Ana-Maria Vătămanu, Președintele Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, Victor Paul Dobre, Consilier al Președintelui Consiliului Județean Constanța și reprezentanți ai Crucii Roșii din România, Suedia, Statele Unite ale Americii, Irlanda și Elveția. “Ne-am întâlnit cu reprezentanți ai Societății de Cruce Roșie, pentru o discuție aplicată pe modalitățile de întrajutorare și sprijinire a refugiaților ucraineni. O componentă bine definită a fost cea cu privire la posibilitatea de a crea, în cel mai scurt timp, un protocol instituțional pentru susținerea refugiaților din Ucraina. Aceștia au nevoie, în continuare, de tot suportul nostru, până când se vor putea întoarce, în siguranță, în țara lor natală. Le mulțumesc voluntarilor Crucii Roșii pentru întreaga activitate depusă și îi asigur de tot sprijinul Consiliului Județean Constanța în tot ceea ce întreprind pentru binele semenilor noștri” – Gabriel Monea, Administratorul Public al Județului Constanța.

* Prefectul tulcean Alexandru Dan Munteanu s-a întâlnit cu membrii comisiei tehnice din cadrul Liceului Tehnologic „Anghel Saligny”, unitate de învățământ identificată pentru școlarizarea acestei calificări, și cu directorul unității de învățământ. În urma analizei s-a constatat că peste 70% dintre aceștia consideră introducerea meseriei în oferta de școlarizare necesară din perspectiva dezvoltării economice și relevantă față de cerințele tinerilor pe termen lung. Conform Inspectoratului Școlar Județean s-au demarat și demersurile în vederea obținerii autorizaţiei de funcţionare provizorie, au fost elaborate, respectiv actualizate și postate pe platforma ARACIP documentele solicitate de această instituţie, conform Instrucţiunii 1/2022, în proporție de 80%. În perioada următoare va fi finalizată această activitate, cu respectarea calendarului specific emis de către ARACIP. La nivelul comisiei tehnice din școală în prezent se elaborează un necesar pentru dotarea unui atelier în scopul efectuării orelor de instruire practică în condiții optime.

         

A consemnat MOȘ ION ROATĂ de la ROTATIVĂ

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri