Policlinica cu plată s-ar putea desfiinţa

Policlinica cu plată s-ar putea desfiinţa(1644)


Locul în care mulţi constănţeni merg pentru consultaţii sau tratamente plătite s-ar putea trezi pe viitor cu lacătul pe uşă, dacă Ministerul Sănătăţii va decide desfiinţarea instituţiei.

Liderul Sindicatului Sanitas, filiala Constanţa, Nicolae Manea, spune că în sindicatul pe care-l reprezintă nu sunt angajaţi ai Policlinii cu Plată din Constanţa, pentru că despre această instituţie este vorba, însă, desfiinţarea acestor stabilimente a fost cuprinsă în proiectul de lege aflat în dezbatere publică care vizează şi desfiinţarea Direcţiilor de Sănătate Publică şi a Caselor de Asigurări de Sănătate. „Desfiinţarea nu se poate face decât în baza unei hotărâri a Ministerului Sănătăţii, deoarece policlinicile cu plată sub subordonate ministerului de resort”, mai susţine Nicolae Manea.

Dacă se va desfiinţa, clădirea situată pe strada Ştefan cel Mare din Constanţa va reveni la dispoziţia Consiliului Local. Potrivit lui Manea, intenţia Minisertului Sănătăţii de închidere a policlinicilor cu plată ar fi venit în urma unor audite economico-financiare, în urma cărora s-a concluzionat că veniturile erau foarte mici. Deja la Iaşi a fost desfiinţată încă din luna februarie policlinica care funcţiona în cartierul Copou.

Vom reveni.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri