SE STRÂNGE LAȚUL FRAȚI  MINORITARI?

SE STRÂNGE LAȚUL FRAȚI MINORITARI?(447)


  Zilele trecute am publicat un editorial cu titlul RISC O ÎNTREBARE: PÂNĂ CÂND? Erau subiecte din lumea mafiei, a interlopior și dădusem o serie de informații calde dar mulți au crezut că fabulăm. De aceea azi reiau tema, aducând noi argumente, fără nici o poezie în ele. 

  Să începem. Nu e un banc: familia lui Nuțu Cămătaru, cel care a fost eliberat din închisoare în anul 2019, a deschis un IFN cu activități de creditare. Fostul lider interlop deține și o spălătorie auto. Asta după ce anterior fusese condamnat la 5 ani și 11 luni de închisoare pentru șantaj. Cunoscutul lider al lumii interlope s-a recăsătorit, a redevenit tată, a ajuns subiect de roman și s-a apucat de afaceri legale. Asta chiar dacă Nuțu Cămătaru a ieșit în pierdere cu spălătoria auto. Nuțu Business SRL este una dintre societățile la care Ion Balint, pe numele lui real, apare ca asociat, potrivit datelor obținute de FANATIK de la Registrul Comerțului. Fostul lider interlop este asociat aici cu cei doi băieți pe care-i are din precedenta căsnicie: Ion Nuțu (zis Nuțulică) și Nicolae Daniel (alias Dany). Societatea are ca principal obiect de activitate ”întreținerea și repararea autovehiculelor”. Firma are punct de lucru în șoseaua Sălaj, acolo unde se află spălătoria auto NTU Self Wash. Terenul pe care se află construcția îi aparține lui Nuțu, care are aici o proprietate de 45.000 mp, unde funcționa un club de echitație și o fermă de păsări și animale exotice.

În 2021, de pildă, spălătoria auto al familiei Balint a declarat o cifră de afaceri de doar 806 lei, o pierdere de 1.029 lei și datorii de 1.824 lei. Soția lui Nuțu, implicată în comerț și activități financiare. De asemenea, în martie 2022, Nuțu Cămătaru a înființat societatea Cezy Line SRL, care are ca obiect de activitate ”comerțul cu amănuntul în magazine nespecificate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun”. Firma are sediu în Ferentari, un loc considerat cartier general al Cămătarilor. În această firmă, Nuțu deține 45% din părțile sociale, iar soția lui actuală, Claudia Balint, are pachetul majoritar și este administrator al societății. Partenera de viață a fostului interlop apare asociat majoritar și la compania DN Capital Investments IFN SRL, tot cu sediul în șoseaua Sălaj, acasă la Nuțu Cămătaru.

După cum arată și titulatura (instituție financiar-nebancară), firma se ocupă cu activități de creditare și include: acordarea creditelor de consum, finanțarea comerțului internațional, asigurarea finanțării pe termen lung a industriei de către băncile industriale, împrumuturi monetare în afara sistemului bancar, acordarea de credite pentru cumpărarea locuințelor de către instituții specializate care nu primesc depozite și servicii de amanetare și gaj. Nuțu Cămătaru nu apare ca asociat în această firmă, în schimb Claudia îl are ca partener pe fiul acestuia, Daniel Nicolae Balint. În societate mai apar, ca asociați minoritari, alte două persoane: un avocat și soția unui fost șef din jandarmerie. IFN-ul familiei Cămătaru a fost înființat în 2021 și încă nu a depus primul bilanț financiar. Societatea apare ca fiind în funcțiune, însă nu mai este activă din iunie 2022, potrivit datelor de la ANAF sectorul 5. M&N Cafe Boyss SRL este, de asemenea, o afacere în care familia lui Nuțu Cămătaru este reprezentată prin unul dintre băieții lui. Ion Nuțu Balint are o jumătate din firma care a fost înființată în anul 2010, și care nu mai este activă din anul 2012. Societatea are sediul social tot pe șoseaua Sălaj. În trecut, Nuțu Cămătaru a mai deținut un hotel, situat pe strada Merișani, pe care l-a închis în urmă cu aproape un deceniu, după ce locația a ajuns în atenția procurorilor DIICOT.

Cutremur și în lumea interlopă din Iaşi. Cosmos Tănase, condamnat de judecători

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi l-au amendat penal cu suma de 8.960 de lei pe Cosmos Tănase. Membrul marcant al lumii interlope ieşene a fost judecat sub acuzaţia de ultraj.Instanţa ia act că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în cauză”, au afirmat judecătorii ieşeni. Potrivit anchetatorilor, în timp ce se afla la volanul maşinii sale marca Land Rover, Cosmos Tănase a fost oprit în trafic de un agent al Poliţiei Rutiere Iași pe data de 5 octombrie 2021, pe bulevardul Anastasie Panu, la ora 20.00, deoarece vorbea la telefonul mobil si nu purta centura de siguranță. După ce a fost anunțat ca va fi sancționat contravențional, Cosmos Tănase l-ar fi ameninţat pe poliţist. „O să-ți pară rău dacă-mi dai amendă! O să dau cu maşina peste tine!”, i-ar fi spus Cosmos Tănase poliţistului.

Un alt personaj de aceeași speță, fostul selecționer Victor Pițurcă a intrat și el în belea. Nu demult el a fost prins trișând la cazino pentru 170.000 de dolari! A scăpat de plângere la poliţie prin ameninţări. Cu o carieră impresionantă ca fotbalist şi antrenor, Victor Piţurcă a reuşit, de-a lungul timpului, să fie implicat în mai multe scandaluri în viaţa privată. Acum, fostul selecţioner al naţionalei României a fost reţinut de DNA pentru 24 de ore, după ce a fost acuzat de cumpărare de influenţă în dosarul achiziției de măști neconforme de către MApN.

Printre scandalurile în care numele antrenorului de 66 de ani a apărut s-a numărat şi unul în care a fost prins cum trişa la cazino. Jocurile de noroc nu au fost întotdeauna cu noroc pentru el. În 1981, pe când evolua la FC Olt, fostul atacant a fost arestat şi a primit o condamnare la şase luni de închisoare, după ce fusese prins în flagrant în timpul unui joc de barbut. Cum jocurile de noroc erau considerate ilegale în perioada comunismului, “Piţi” a ajuns după gratii, însă a ispăşit doar două luni din pedeapsă. La 21 de ani de la episodul petrecut la Târgu Jiu, Victor Piţurcă era prins cum trişa la masa de poker, în cazinoul Casa Vernescu. Chiar dacă era plătit bine la Steaua, unde era antrenor în septembrie 2002, fostul selecţioner şi-a dorit mai mult şi a decis să încalce legea din nou. Metoda a fost considerată una avansată pentru acele vremuri, iar câştigul a fost unul pe măsura riscului: 170.000 de dolari. La masa de poker, Victor Piţurcă s-a aşezat cu un pachet de ţigări fals, care era “îmbogăţit” cu o cameră video prin care putea urmări cărţile împărţite de dealer. Semnalul video ajungea în afara cazinoului, de unde cineva îi transmitea lui “Piţi” dacă trebuie să pluseze sau să spună pas. Mişcarea a fost repetată în mai multe zile din septembrie 2002, însă castelul de cărţi s-a dărâmat pe 26 septembrie 2002. Propietarii cazinoului au început să-l fileze pe Victor Piţurcă, iar un inspector de joc a reuşit să demaşte toată strategia. La şapte ani de la careul de aşi cu iz penal, în aprilie 2009, Enrico Aidan, patronul cazinoului de la Casa Vernescu, a dezvăluit pentru FANATIK cum a fost ameninţat de Victor Piţurcă. Prin şantaj şi ameninţări, fostul selecţioner a reuşit să scape de o plângere la Poliţie pentru fapta comisă la masa de poker. “Mi-a transmis, prin mai mulţi intermediari, să nu fac vreo greşeală pe care eu şi familia mea să o regret”. După două săptămâni de la incidentul din Casa Vernescu, Enrico Aidan a părăsit România din cauza ameninţărilor.

Ce antecedente penale mai are Victor Piţurcă: o condamnare de un an de închisoare cu suspendare. În celebrul dosar “Valiza”, când Gigi Becali a vrut să ofere un premiu de 1.700.000 de euro jucătorilor de la U Cluj pentru a nu pierde meciul cu CFR Cluj, fostul selecţioner s-a ales cu o condamnare de un an de închisoare cu suspendare. În faţa anchetatorilor, Victor Piţurcă a susţinut că banii urmau să fie folosiţi pentru cumpărarea unui teren în Cluj şi nu ar fi ajuns pentru premierea fotbaliştilor. Procurorii l-au acuzat de mărturie mincinoasă, iar pe 4 iunie 2013 a venit sentinţa definitivă de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Acum, Piţi” este acuzat că şi-ar fi exercitat influenţa pentru a-i facilita lui Alexandru Piţurcă, fiul acestuia, accesul la contractul de achiziţie de măşti anti-COVID pentru Ministerul Apărării Naționale. Mai exact, acesta este acuzat de cumpărare de influenţă, după ce Gabriel Ţuţu, cealaltă persoană reţinută în acest caz şi director general al CN Romarm SA, ar fi primit, printr-un intermediar, suma de 50.000 de lei.

Deci, frații mei minoritari, se cam strânge lațul. Să nu care cumva mâine-poimâine să spuneți că nu v-am avertizat.

La o adică, sunați-mă să-mi confirmați c-am avut dreptate dn nou. Aștept.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri