LA 2 VAGABONZI, cu SERGHEI MIZIL și IOAN BOTEZĂTORUL JUNIOR. NOI VREM EROTISM, NU PĂMÂNT!

LA 2 VAGABONZI, cu SERGHEI MIZIL și IOAN BOTEZĂTORUL JUNIOR. NOI VREM EROTISM, NU PĂMÂNT!(1316)


Orice cetățean de bună credință este primit cu multă căldură, din calorifere, evident, la celebrul restaurant La 2 Vagabonzi, din Constanța, plasat la aproape 100 de metri de locul unde a degerat lupoaica, proprietatea cuplului Romulus și Remus, în prezent, în zăpadă până la gât.

Trăim o perioadă în care nu-ți vine să dai afară din casă nici măcar un câine. Pe noi, însă, clienții fideli ai vagabonzilor, ne dau afară din case cheful de petrecere, setea infinită de șpriț de vară, evident, în așteptarea zilelor călduroase, papaciocul din sânge, grupa sanguină O.I., specialitatea casei, ai cai samurai și curiozitatea de a vedea, la fața locului, cum se distrează Ioan Botezătorul junior, sâmbătă, de ziua lui...

De Sfântul Ioan, restaurantul La 2 Vagabonzi organizează, la Secțiunea - Chiulabalele până vă curg balele - petreceri dedicate tuturor celor care poartă acest nume, cu derivatele de rigoare - Nelu, Nelu codobelu, Ionel, mașină mică, mașină mică, unde îl duci pe Ionică?, Ioan cel viteaz, Ioana și Ionica, Ionel Vizan, Ion Nasta, Nelu berbecul, Ioan Botezătorul junior.

Există, desigur, și alți Ioni, dar cei doi vagabonzi, Serghei Mizil și Sorin Ovidiu Bălan, nu sunt instruiți pentru petrecerile viitorului, câtă vreme vor mai exista sfinți pe pământ, care vor fi organizate în adăposturi nucleare. Este inutil să vă spun că, după cum le este obiceiul, cei doi vagabonzi vor asigura, prin sacrificiul suprem al personalului pentru o bună servire, preparate culinare pe gustul tuturor și băuturi fine care nu-ți dau dureri de cap, că de bătăi se ocupă altcineva...

Trebuie, însă, să recunoaștem că, așa, ca figură istorică, Serghei Niculescu Mizil, unul dintre cei doi vagabonzi, se detașează net în postura de lider al Ionilor de pretutindeni. Cu prilejul detașării Sfântului Ion la unitatea amintită din Constanța, domnul Serghei, care nu trebuie confundat cu Domnul cu D mare, deși a rămas cel mai mare domn în viață, își va prezenta singur cartea sa de căpătâi. A fost nominalizată ca carte de căpătâi, pentru că de foarte multe ori Serghei Mizil o folosește și ca...pernă! Titlul spune totul de la sine: Noi vrem erotism, nu pământ!

Mai sus, în disperare de cauză, ca să-l trezesc la viață pe SERGHEI, am apelat la o cacofonie distrugătoare. În calitatea sa de biograf al lui Ion, domnul Serghei a pus un accent deosebit pe secvențele în care, ajunsă din urmă de autor, o mare boieroaică cedează avansurilor sale erotice. Actul sexual în sine se derulează cu încetinitorul, cu reluarea unor faze controversate, pe fâșia de pământ mult râvnită de Ion. La care, în cele din urmă, domnia sa renunță direct și instantaneu, donând-o unei case de copii din flori de gheață șterpelite de la hotelul de la Bâlea construit din cuburile de gheață fabricate de Traian Băsescu, cu dedicație pentru băutura lui preferată. Din instinctul caracteristic celor de la câmpie, Ion bagă ca un nesăbuit mâna pe sub rochia de casă a boieroaicei, care alerga de năucă pe arătură, deși vedeți cât de mare este zăpada în țara noastră, strigând: Noi vrem erotism, nu pământ!

Astăzi, La 2 Vagabonzi, la deschidere, paranghelie mare pe seama lui Ion, recuperat după dispariția misterioasă la bordul unui tren numit mașină mică și Ionică.

06.01.2017

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri