Vacanța de iarnă este în toi și mulți copii călătoresc în afara granițelor țării!

Vacanța de iarnă este în toi și mulți copii călătoresc în afara granițelor țării!(227)


Pentru a veni în ajutorul părinților și pentru a nu le strica celor mici vacanța, 👨‍✈️vă reamintim condițiile ieșire din țară pentru minori, cetățeni români.

⚠️ Cetățenii români minori pot ieşi din țară în baza unui document de călătorie valabil - paşaport sau carte de identitate (minorii peste 14 ani) - numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră şi cu acordul părinţilor.

❗️ Ieșirea din țară a cetățenilor români minori este permisă în următoarele condiții:
✔️ În situaţia în care călătoresc în străinătate însoţiţi de ambii părinți;
✔️ În situaţia în care călătoresc împreună cu unul dintre părinţi, numai dacă părintele însoţitor prezintă o declaraţie a celuilalt părinte sau, după caz, face dovada decesului celuilalt părinte;

✔️ În situaţia în care sunt însoţiţi de o altă persoană fizică majoră numai dacă persoana însoţitoare prezintă o declaraţie:
☑️a ambilor părinți;
☑️a părintelui căruia minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă;
☑️ a părintelui supravieţuitor ori a reprezentantului său legal.

✔️ Cetăţenii români minori pot ieşi din ţară în baza unui document de călătorie valabil - paşaport sau carte de identitate (minorii peste 14 ani) - numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră şi cu acordul părinţilor.
✔️ În cazul părinţilor divorţaţi care exercită în comun autoritatea părintească, părintele însoţitor trebuie să prezinte acordul autentificat al celuilalt părinte cu privire la ieşirea din ţară.
✔️ Însoţitorii minorilor, alţii decât părinţii, trebuie să prezinte la controlul de frontieră şi certificatul de cazier judiciar.

Fiecare dintre noi avem prieteni, cunoștințe, colegi, care vor pleca cu copiii minori în afara granițelor, haideți să dăm un share.
Cu siguranță ajută!

👉Toate informațiile privind călătoria în străinătate sunt disponibile accesând linkul https://www.politiadefrontiera.ro/.../pg-conditii-de...

Vacanță frumoasă tuturor!🙂

#politiadefrontiera #ladatorie #misiunepermanenta 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri