Remus Cernea vrea să fie preşedintele României

Remus Cernea vrea să fie preşedintele României(1609)


Remus Cernea şi-a anunţat intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte al României, dar şi la alegerile europarlamentare.


“Joi, 7 noiembrie, voi pleca la Bruxelles pentru a participa, alături de o delegaţie a Partidului Verde, la Consiliul de toamnă al Verzilor Europeni. În mai 2014, vor avea loc alegeri europarlamentare şi este crucial să reuşim să obţinem cel puţin două mandate din partea Partidului Verde din România pentru ca toate aceste cauze pentru care societatea civilă şi verzii au militat în ultimii ani, de la Roşia Montană şi gazele de şist până la probleme care ţin de apărarea şi promovarea drepturilor omului, a statului de drept şi a valorilor democratice, să îşi găsească o voce şi o reprezentare în Parlamentul European. La Consiliul de acum se va discuta, printre altele, şi textul unui manifest comun al partidelor verzi din Europa. Acest document, elaborat împreună cu experţi, cu reprezentanţi ai societăţii civile şi cu politicieni verzi va sintetiza valorile şi viziunea generală a Verzilor pentru viitorul cetăţenilor europeni. Dar elementul care reprezintă o premieră absolută la nivel mondial este organizarea unor alegeri preliminare online pentru desemnarea celor doi candidaţi europeni care vor fi liderii de campanie ai tuturor partidelor verzi la alegerile din mai 2014. La aceste alegeri preliminare îşi vor putea exprima votul toţi cetăţenii europeni cu vârsta de minimum 16 ani şi care împărtăşesc valorile generoase ale Verzilor Europeni. La finalul acestei săptămâni, la Bruxelles, vor fi prezentaţi cei şase candidaţi care s-au înscris în cursa alegerilor preliminare beneficiind de sprijinul a minimum 5 partide din Europa. Partidul Verde a decis la Consiliul Naţional din 19 octombrie de la Sibiu să o susţină pentru a putea candida pe Rebecca Harms, membră a Verzilor Germani şi co-preşedinta grupului Verzilor din Parlamentul European”, spune Cernea.


“Dacă vom reuşi să depăşim pragul electoral şi să obţinem două sau mai multe mandate, acest lucru va însemna o şansă de a face auzite la nivel european mult mai bine problemele ignorate şi abuzurile generate de către partidele care au dominat scena politică în ultimii 24 de ani şi care au dezamăgit profund cetăţenii acestei ţări”, a mai adăugat el.


Cernea se gândeşte însă şila alegerile prezidenţiale.


“La alegerile prezidenţiale din 2009, care au reprezentat deputul meu în lupta politică, am reuşit să atrag interesul foarte multor oameni şi al presei, deşi am dispus de resurse infime pentru campanie (de cca 1500 de euro) şi am avut un timp scurt la dispoziţie pentru a-mi afirma ideile. Dar acel început s-a dovedit, în timp, a fi fost un pas foarte bun şi necesar pentru parcursul politic ulterior al meu şi al verzilor. Saltul de imagine făcut atunci a dus la o vizibilitate mult crescută în plan politic a temelor verzi şi iată că, după foarte multă muncă şi după afirmarea cu consecvenţă a unor principii şi valori democratice, au existat şi consecinţe politice relevante, concretizate prin intrarea în parlament a Partidului Verde.Or, iată că după intrarea în parlament am arătat că opiniile şi cauzele pe care le susţinem se bucură de un larg interes şi au un impact mediatic important. Începând cu analizele realizate din luna mai de mediatrust, am reuşit să devin, atât în luna mai, cât şi în luna septembrie, cel mai mediatizat lider politic din România, punctele de vedere ale Verzilor făcând audienţă la mai toate posturile de ştiri la care am fost invitat de foarte multe ori. Este însă nevoie de o extindere a acestui succes şi de promovarea tot mai multor voci ale Verzilor. Alegerile europarlamentare sunt un prilej excelent pentru a reuşi acest lucru. Dacă voi candida la aceste alegeri, voi candida ultimul pe listă, pentru a-mi ajuta partidul şi pentru a-i susţine pe cei poziţionaţi pe locurile eligibile. Dar, ţinând cont de contextul actual care cere schimbări de substanţă în ceea ce priveşte modul de a face politică, de rezultatele obţinute în cei patru ani de când fac politică activă, de nenumăratele mesaje de susţinere primite, de solicitările care vin dinspre societatea civilă dar care sunt ignorate de majoritatea liderilor politici, de interesul crescut al presei, de temele şi propunerile de reformare a societăţii pe care le-am promovat până acum sau pe care le pregătesc alături de colegii mei pentru următoarea perioadă, doresc să îmi anunţ intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale de anul viitor. Desigur că decizia finală va fi luată de către forurile statutare ale Partidului Verde”, a spus deputatul constănţean.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri