UDT în Uzbekistan - amplă colaborare în viitor în domeniul cultural și sportiv

UDT în Uzbekistan - amplă colaborare în viitor în domeniul cultural și sportiv(408)


Tashkent- 10.11.2022: Intalnire oficiala intre Ministerul Sportului din Uzbekistan si Uniunea Democrată Tătară, menita sa puna bazele unei colaborari ample in viitor intre cele 2 institutii in domeniul cultural si sportiv.

Presedintele Naim Belgin a fost primit de catre ministrul secretar de stat pentru dezvoltarea sportului din cadrul Guvernului Republicii Uzbekistan, dl.Shahrullo Mahmudov, fiind onorat de inaltele aprecieri si recunostinta din partea sa pentru promovarea si contributia in dezvoltarea Kurashului in Romania si Europa, precum si pentru organizarea deosebita a Grand Prix in onoarea Presedintelui Uzbekistan.

In cadrul intalnirii s-au pus bazele colaborarii menite sa dezvolte valorile culturale comune, sportul national al uzbecilor si tatarilor, kurash, precum si activitati artistice, culturale, jocuri si sporturi traditionale aducând o contribuție valoroasă la cunoașterea și respectarea reciprocă a valorilor culturale și a promovarii kurashului. Sportul Kurash va beneficia de o dezvoltare ampla la nivel profesional prin schimburi intre cele 2 institutii de arbitrii, antrenori si elemente tehnice menite sa dezvolte nivelul profesional al kurashului in Romania si la nivel international.

Sportul a fost dintotdeauna un instrument de integrare si cooperare intre state, iar kurasul odata cu aceasta intalnire fructuoasa va contribui la dezvoltarea relatiilor bilaterale dintre Romania si Uzbekistan, o oportunitate menita sa dezvolte spiritul de solidaritate si fairplay atat de necesar in lumea sportului si nu numai.

Multumim Guvernului Republicii Uzbekistan pentru primirea calduroasa si deschiderea noilor orizonturi de dezvoltare reciproca!
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri