Robochallenge 2022 - Patru tineri constănțeni, pe podium, la cea mai mare competiție de robotică  din Europa!

Robochallenge 2022 - Patru tineri constănțeni, pe podium, la cea mai mare competiție de robotică din Europa!(407)


Când vine vorba de imposibil, tinerii au demonstrat că pot face imposibilul posibil!

În perioada 4-6 noiembrie 2022, la Universitatea Politehnică Bucuresti a avut loc a XIII-a ediție a Robochallenge 2022. La cea mai mare competiție de robotică din Europa au fost prezenți 600 de participanți din 15 țări.

Printre ei s-au aflat și membri echipei Gamma Develop, formată din patru tineri constănțeni.

Mara-Sânziana Albu ( cls aXII-a, CNMB ), Victor Botnaru ( cls a XI-a, ICHC ), Mihnea-Teodor Albu ( cls a VIII-a, sc gen 38 / Dimitrie Cantemir ) și Mihai Cristian Girip ( cls a VIII - a, sc gen 29 / Mihai Viteazu ) sunt elevi, au vârste cuprinse între 12 și 18 ani și, înainte de orice, sunt pasionați de robotică.

Domeniu în care au avut șansa să se dezvolte și să se afirme pentru că fac parte din asociația “Informatica pentru Viitor”. Asociație coordonată de profesor Ramona Rădulescu, sub îndrumarea căreia a fost pus la cale și proiectul BookWorm.

În fapt, este vorba despre robotul BookWorm. Un circuit inteligent, gândit pentru a găsi o anumită carte într-un raft de cărți, dintr-o bibliotecă, sau librărie, etc.

Cum funcționează BookWorm? Robotul este conectat la o aplicație mobilă, utilizatorul introduce numele cărții pe care dorește să o găsească, iar roboțelul caută cartea respectivă!

Munca, ingeniozitatea și perseverența Marei-Sânziana Albu, ale lui Mihnea-Teodor Albu, precum și ale lui Victor Botnaru și Mihai Cristian Girip au fost răsplătite cu un binemeritat loc 2 la categoria FreeStyle Kids.

  

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri