Bugete mai mari pentru tinerii sportivi!

Bugete mai mari pentru tinerii sportivi!(329)


➡️Sportul din România se îndreaptă în direcția bună. Începând din luna noiembrie, autoritățile locale din țara care aloca fonduri pentru sport vor trebui să dea bani și pentru susținerea activității sportive la nivel de copii si juniori.

O nouă lege, promulgată la începutul acestei luni, prevede că primăriile trebuie sa aloce cel puțin 30% din bugetul pentru activități sportive pentru copii si juniori.

Prin această lege, toate primăriile din țară vor avea posibilitatea să finanţeze orice activitate sportivă şi orice tip de structură sportivă, de drept public sau privat, cu o singura condiție : ca această activitate să se desfășoare pe raza unităţii teritorial-administrative respective.

➡️Strategia CSM Constanța este una care s-a axat pe această direcție. Astfel, 447 de sportivi dintre cei 785 de sportivi legitimați la Clubul Sportiv Municipal Constanța sunt, în momentul de față, juniori, aceștia reprezentând 56 % din totalul sportivilor clubului nostru.

De altfel, acesta este și planul pe care CSM Constanța își construiește viitorul. Aproximativ 44 % din bugetul clubului este alocat seniorilor și 56 % juniorilor. CSM Constanța pune accent pe dezvoltarea sportului de juniori cu o finanțare de aproape două ori mai mare decât pragul prevăzut de noua lege.

🥇Pentru CSM Constanța, primele semnale din partea sectorului de juniori au fost extraordinare. Primele medalii internaționale și naționale au fost aduse pentru club de sportivi sub 21 de ani : campioanele europene la tenis de masă, Elena Zaharia și Camelia Mitrofan- care au adus primele medalii internaționale- urmate de sportivii secției de Rugby U20, care au fost desemnați vicecampioni naționali într-o competiție de seniori.

🤝CSM Constanța va continua să asigure acest drum spre performanță, atât copiilor Constanței cât și seniorilor. Drumul spre performanță trebuie să fie asigurat de o piramidă completă, în care juniorii pot produce rezultate notabile, pot excela, pentru ca, mai apoi, să facă tranziția spre seniorat.

CSM Constanța este o mare de sportivi, una care crește și care culege roadele în timp, cu răbdare , dar și cu sprijinul și încrederea tuturor !
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri