Inițierea Planului de Amenajare a Teritoriului Județean Constanța, principala componentă a digitalizarii în cadrul Consiliului Județean Constanță

Inițierea Planului de Amenajare a Teritoriului Județean Constanța, principala componentă a digitalizarii în cadrul Consiliului Județean Constanță (377)


Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, împreună cu Administratorul Public al Județului Constanța, Gabriel Monea și Arhitectul șef al Județului au participat astăzi, la ședința ce a avut ca temă, Inițierea Planului de Amenajare a Teritoriului Județean Constanța.

“În primul rând, județul Constanța nu poate evolua dacă nu deții toate elementele necesare dezvoltării acestuia. Aici mă refer clar la infrastructură și tot ceea ce ține de utilitățile unei localitați. Deși foarte multe companii doresc să investească în județul nostru, până astăzi, noi nu aveam un astfel de proiect integrat. Necesitatea acestui PATJ este primordială, prin el având o radiografie corectă a evoluției teritoriului și localității din punct de vedere istoric, cultural, demografic, economic, etnografic și urbanistic. Totodată, pentru o maximă eficiență la nivelul Consiliului Județean, va exista un ghișeu unic care va centraliza toate informatiile, acesta fiind necesar pentru stabilirea unui singur punct de depunere și ridicare a documentelor, inclusiv electronic, care va asigura preluarea și coordonarea obținerii avizelor de la instituțiile abilitate” - a declarat Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

Prezent la discuție, Administratorul Public al Județului Constanța, Gabriel Monea a precizat urmatoarele: “Considerăm că acest PATJ este principala componentă a digitalizarii în cadrul Consiliului Județean Constanta. Printre cele mai mari beneficii ale acestui program este faptul că acest sistem este unul dinamic și interactiv, ceea ce ne împiedică să gresim. Acesta este într-o permanentă completare și updatare. Precizez că și în zonele unde s-a creat deja un plan local, acela se va putea integra în orice moment cu acest sistem. În timp real putem avea un raport cu privire la diferite zone și situații”.

Consiliul Judeţean Constanţa

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri