LĂTRATUL LA  POLITICIENI

LĂTRATUL LA POLITICIENI(412)


Un pamflet pe zi

 

Se lăudau unii că vor eradica lătratul în politică, aducând critici severe celor care obișnuiesc să umble cu coada pe sus.

S-a spus că lătratul este dăunător democrației, în fine, tot felul de bla-bla-uri, ca să ne aburească...

Lătratul reprezintă o caracteristică de bază a politichiei noastre. Atunci, cum naiba să o arunci afară ca pe o măsea stricată!

Sunt politicieni pe care-i recunoaștem după lătrat. Nici nu este nevoie să-i vedem la față. Cât este ziua de mare, latră peste tot. În Parlament, pe la diverse reuniuni de partid, la televizor. Pesemne sunt plătiți la lătrat. Cât latră fiecare pe zi.

În ultima vreme, lătratul politicianist a depășit faza romantică și cu iz de telenevolă. Adică, vreau să zic, nu mai latră la lună decât naivii și neînțărcații din punct de vedere politic. Când sunt prost dispuși, unii politicieni latră ca turbații la popor! Că de ce l-au votat pe ăla și nu pe-al lor, care, nu-i așa?, întotdeauna, este cel mai bun, cel mai harnic și cel mai dulce.

Da’ știți cum latră pe tema asta? De groază. Pur și simplu ți se face părul măciucă și pielea de găină, dacă nu erai deja...Din lătrat da în hămăială. Eu zic că, în loc să latre, mai bine ne-ar amenda. Măcar s-ar face liniște.

Se menține în actualitate lătratul în pustiu, cu nuanțe de nisip. De pildă, deunăzi, mahării patriei s-au strâns la Cotroceni pe tema scumpirilor care ne-au pus cu burta la pământ, că tot ne plac nouă aplicațiile militare gen NATO! Vuia palatul Cotroceni de lătrături.

Când un lătrat mai gros, cred că era președintele, când un schelălăit înduișător, cred că era premierul. După aia, fiecare lider de partid a dat câte o declarație lătrată de partid. A înțeles cineva ceva din hărmălaia asta? A reținut careva vreo soluție pentru ieșirea din impas?

Toată lumea politică latră a sărăcie lucie. Spuneau unii, mă repet, că e musai să eradicăm lătratul din politică, dar, pe de altă parte, frații lor politici au scos în față buldogii. Sigur, nu toți s-au dovedit a fi de rasă, chiar spre dezamăgirea prezidentului, învățat și el să latre câteodată.

S-ar putea ca politicienii noștri să facă parte dintr-o rasă canină necunoscută. Sunt politicieni care pot fi recunoscuți nu numai după lătrat, ci și după multe alte obiceiuri și apucături.

Există buldogi și potăi. Sunt potăi care ridică piciorul în sus cu o anumită eleganță ori de câte ori se destramă o alianță. Aceasta este o formulă simplistă de a-și băga piciorul.

Politica noastră autohtonă se definește prin lătrat. La noi, se știe, este băgat n seamă cel care latră mai tare și care reușește să-și ridice piciorul deasupra tuturor adversarilor politici, ca să-i picure puțin...

Sunt politicieni care au trăit toată visța din lătrat. Acum este de-a dreptul imposibil să-i convingi să vorbească ce e de vorbit, calm și civilizat, fără să mârâie sau să se pișe pe ei de oftică. Diverși buldogi politici vor să se unească în cuget și lătrat.

În perspectiva alegerilor, se pun la cale noi înțelegeri canine. Unii negociază și ceilalți dau din fund, pentru că nu ajunge la toată lumea. Sunt indivizi care nu și-au schimbat deloc stilul. Vor să ne aburească prin lătrat.

Niște maidanezi politici!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri