Mihai Lupu: Iar nouă autorităților locale ne ramâne datoria sacră să protejăm, să conservăm și să punem în valoare aceste minunate edificii istorice

Mihai Lupu: Iar nouă autorităților locale ne ramâne datoria sacră să protejăm, să conservăm și să punem în valoare aceste minunate edificii istorice(377)


În perioada 5 – 9 septembrie 2022 are loc Ediția I a Școlii de Vară de la Cetatea Carsium – Hârșova. Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a participat alături de Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu, dar și de alte oficialități și oameni de cultură, la deschiderea oficială a Școlii de Vară, ce a avut loc la sediul primăriei Hârșova.

„Consiliul Județean Constanța prin Direcția de Turism și Coordonarea Instituțiilor de Cultură Subordonate ne-am propus să punem în valoare acest uriaș potențial turistic și cultural. După cum bine stiți, județul Constanța este cel mai bogat județ în vestigii arheologice, cetăți antice și pe locul 5 în Europa. Aceste zone istorice vor fi incluse în circuitele turistice, deoarece vor oferi oportunități mari pentru Hârșova, care este o zonă importantă și nepusă în valoare. Vor avea loc acțiuni de igienizare și inventariere în necropola otomană, ce ne va da mai multe date despre necropolă, cetatea medievală și geamia de la Hârșova. Poate reprezenta un important punct de atracție turistică si poate constitui un obiectiv de vizitare pentru un traseu cultural-turistic și religios bine definit. De asemenea, felicit comunitatea turcă deoarece este prezentă în Hârșova și este partenerul nostru. Aveți o misiune deosebit de importantă în care, trebuie să descriem istoria așa cum a fost ea, fără să denaturăm, pe baza cercetărilor stiințifice și a evidențelor clare. Iar nouă autorităților locale ne ramâne datoria sacră să protejăm, să conservăm și să punem în valoare aceste minunate edificii istorice. Mulțumesc tuturor și vă urez mult succes în continuare” - Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Consiliul Judeţean Constanţa

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri