Prima zi de toamnă începe cu cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco – Tătar

Prima zi de toamnă începe cu cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco – Tătar (613)


În perioada 1 – 5 septembrie 2022, Uniunea Democrata a Tatarilor Turco-Musulmani din Romania (UDTTMR) organizează cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco – Tătar, festival finanţat de Consiliului Judeţean Constanţa 

Cu prilejul deschiderii evenimentului cultural, astăzi, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, împreună cu președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, au susţinut o conferinţă de presă organizată la sediul UDTTMR din municipiul Constanţa.

“Elementele de cultură şi civilizaţie specifice fiecărei etnii conferă acestei regiuni un farmec aparte, dar şi o responabilitate pentru noi toţi, de a le pune în valoare şi promova în cele mai eficiente şi frumoase moduri. Cu cât suntem mai conservatori cu tradiţiile, obiceiurile şi tot ceea ce înseamnă elementele identitare ale minorităţilor, cu atât suntem mai bogaţi. Arta, cântecul, portul popular şi toate aceste tradiţii, aduc oamenii mai aproape unii de alţii. Promovând astfel de proiecte, categoric contribuim la o viaţă mai bună a noastră, a tuturor. 

Acest festival reprezintă un real promotor al valorilor identitare turco-tătare, în cadrul căruia, tineri minunaţi, dar şi seniori cu experienţă, vor crea un climat de prietenie şi bună dispoziţie. Felicitări conducerii UDTTMR pentru continuarea acestui proiect cultural inedit, cu tradiţie în peisajul dobrogean. V-am susţinut şi vă vom susţine de fiecare dată, pentru punerea în valoare a acestui tezaur de tradiţii şi obiceiuri”Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Pe scena festivalului vor evolua, alături de ansambluri ale UDTTMR, ansambluri ale minorităților etnice din România, sâmbătă, 3 septembrie, începând cu ora 18:00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din Constanța. Accesul pe toată perioada evenimentului este gratuit!

Consiliul Judeţean Constanţa 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri