Constanța devine în ultimul weekend din această vară PUNCTUL ZERO al sporturilor cu motor din România

Constanța devine în ultimul weekend din această vară PUNCTUL ZERO al sporturilor cu motor din România(332)


Campionatul de Rally Raid revine la Constanța


50 de echipaje și aproape 100 de concurenți se vor întrecere timp de două zile pe dealurile și câmpurile Dobrogei în cadrul Campionatului Național de Rally Raid și a 4V Rally Raid Championship 2022

Printre aceștia se regăsește și componentul trupei Paraziții, Ion Ștefan Cătălin (Cheloo), care împreună cu pilotul Mihai Ban au reprezentat România la Raliul Dakar

La fel ca și în anii trecuți, județul Constanța se dovedește a fi gazda perfectă pentru pasionații de rally raid din România și nu numai. Un rol important în acest sens îl joacă relieful foarte ofertant, care solicită atât abilitatea de a conduce a concurenților, dar și potențiațul mașinilor sau motocicletelor, dar și organizarea etapelor de concurs de până acum, care s-au ridicat la standardul întrecerilor internaționale.

Astfel, timp de patru zile, sub organizarea Asociației Club Sportiv 4V Motorsport, împătimiții rally raid-ului din întreaga țară se vor afla la Constanța, unde își vor tura motoarele și își vor demonstra îndemânarea în cadrul etapei cu numărul doi din Campionatul Național de Rally Raid.

În paralel va avea loc și etapa a treia a 4V Rally Raid Championship 2022, întrecere care s-a desfășurat anterior în împrejurimile Sibiului și ale Focșaniului.

Începând de joi seară și până duminică, aproape 50 de echipaje însemnând aproape 100 de sportivi vor concura la clasele SSV, Auto, Moto și Quad, atât la profesioniști, cât și la clasa PROMO.

Printre participanți se regăsesc și campionii en-titre ai competiției, Călin Cămărășan și Bogdan Luha, care speră să își păstreze supremația și după acest sezon. Aceștia vor avea însă adversari de calibru, atât din țară, cât și de peste hotare, la start urmând să se alinieze și echipaje din Italia și Ucraina.

De departe însă capul de afiș al întrecerii va fi deținut de echipajul de la clasa auto care îl are în componență pe unul dintre membrii trupei „Paraziții“, Ion Ștefan Cătălin (Cheloo), care este co-pilotul lui Mihai Ban. De altfel, cei doi au și concurat în faimosul raliu Dakar.

Conform programului, joi seară este programată sosirea primilor concurenți, urmând ca vineri dimineață, în parcul amenajat în parcarea de langă Plaja Modern din Constanța, să aibă loc înscrierile și verificările vehiculelor cu care aceștia se vor întrece. Tot vineri, este programat prologul, care va avea startul din dreptul Monumentului Tineretului de la Straja și se va desfășura pe o distanță de 4 kilometri.

Prima zi de concurs se va încheia cu desfășurarea primei runde, în cadrul căreia concurenții se vor întrece pe o distanță de 50 de kilometri. Sâmbătă, de la primele ore ale dimineții, aceștia vor pleca tot din dreptul Monumentului Tineretului de la Straja într-o cursă care se va desfășura pe nu mai puțin de 360 de kilometri.

Festivitatea de premiere va avea loc duminică, pe yachtul Alezzi.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri