11 picturi murale 3D pe asfalt realizate cu vopsea Airlite care purifică aerul, dau culoare pe Digul de pe Plaja Reyna din Constanța(1283)
Picturi murale 3D realizate de elevi cu vopsea purificatoare și infrastructuri de colectare a deșeurilor în formă de animale marine gigant amplasate pe plajă deschid un nou sezon estival mai sustenabil pe litoralul Mării Negre. Aceste activități marchează și lansarea unui nou sezon din programul ecologic „Acționăm pentru Ape!”, dezvoltat de Asociația Act for Tomorrow, alături de Kaufland România, cu sprijinul Administrației Naționale Apele Române.
11 picturi murale 3D pe asfalt având realizat cu vopsea Airlite care purifică aerul, ca temă impactul deșeurilor și poluării asupra animalelor marine, dau culoare și noua viață Digului de pe Plaja Reyna din Municipiul Constanța. Acestea au fost realizate de elevi ai Liceului de Artă Constanța, în cadrul unui concurs organizat de Asociația TalentART, prin proiectul finanțat în cadrul programului Start ONG, la care au participat 27 de elevi.
Locația picturilor se află în apropierea Plajei Reyna din Constanța, locul în care în urmă cu 1 an a fost realizată lucrarea de artă murală „Reflexii marine - Fața nevăzută a poluării", cea mai mare pictură murală care purifică aerul din lume. Astfel, Plaja. Reyna devine un spațiu în care arta se racă cu responsabilitatea față de mediu, în care artiștii locali sunt încurajați să se dezvolte.
Campania de educare cu privire la pericolul pe care deșeurile din ape zonă pentru animalele acvatice continuă și cu alte acțiuni de informare și conștientizare.
Și în această vară plajă de litoralul Mării Negre vor fi dotate cu infrastructura de colectare separată a deșeurilor în formă de animale marine gigant, reprezentând 4 delfini, 1 sturion, 1 țestoasă. Acestea au fost amplasate pe Plaja Reyna din Constanța și Plaja Cap Midia din Năvodari.
Cele 6 animale reprezintă cele mai cunoscute specii protejate din apele din România și au rolul de a trage un semnal de alarmă asupra impactului pe care deşeurile îl au asupra ecosistemelor acvatice. Prin dimensiunile impunătoare și formele inedite, sistemele de colectare își propun să creeze un puternic contrast vizual ce face referire la pericolul pe care deșeurile îl reprezintă pentru animalele acvatice.
În infrastructura special amenajată, turiștii care aleg să-și petreacă vacanța la Marea Neagră vor putea colecta separat deşeurile reciclabile din materiale de plastic şi metal, cum ar fi recipiente de băuturi răcoritoare din PET sau doze de aluminiu. Ulterior, acestea vor fi preluate şi trimise către staţii de sortare, urmând a fi reciclate şi transformate în noi resurse.
Complementar aceste acțiuni, în perioada sezonului estival (iulie-septembrie), Asociația Act for Tomorrow și Kaufland România vor derula o campanie de conștientizare prin care, cu sprijinul voluntarilor, vor informa turiștii referitor la impactul pe care poluarea cu deșeuri a apelor îl poate avea. . speci asupra lor aflate pe cale de dispariție. De asemenea, cei care aleg să colecteze separat vor fi recompensați cu premii prietenoase cu mediul, precum boxe portabile din bambus, căni reutilizabile și alte surprize.