Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
O NOAPTE FURTUNOASA ÎN PSD CONSTANȚA

O NOAPTE FURTUNOASA ÎN PSD CONSTANȚA(925)


Spunea cineva, persoană importantă, că lipsa de mișcare și de promptitudine a PSD Constanța se datorează unui azimut lansat de la nivel central care îndeamnă la pasivitate totală.

De când cele două partide, PNL și PSD, s-au amestecat în malaxorul politic, noțiunea de Alianță s-a deteriorat vizibil. Practic, fiecare merge pe culoarul său, pentru că fiecare are problemele lui de partid.

În PSD Constanța, însă, dominante sunt disputele de la om la om, excesele de orgoliu paradit, provocările, răzbunările de toate culorile, nu numai ale panterei roz.

Într-o mare dilemă se află liderul Felix Stroe. Acesta a umblat de capul lui la tabloul electric al partidului, unde și-a prins urechile, crezând că are în față jocul de nasturi “Nu te supăra,frate!” În paranteză fie spus, nu știu cine mai este frate cu domnia sa! Ultimul pe listă - Horia Țuțuianu, care nu va egala în veci calitățile tatălui său, un adevărat lord!

Să revin la joc. A demontat partidul și l-a făcut bucăți! Când să-l pună la loc, a constatat că i-au rămas afară mai multe piese! De atunci, PSD merge cam șui, puțin dezarticulat, ca unul lovit de dambla! De partid vorbesc.

Așa se face că Felix a rămas lider peste un partid demolat, pentru că nimeni nu se pricepe să-l repare, fiind vorba de o schemă primitivă. Colac peste pupăză, a mai fost atins și de câteva alice pornite din pușca de vânătoare a năvalnicului tânăr și neliniștit politician european, Lucian Lungoci, pretendent, pe drept, la conducerea partidului, pe municipiu!

Personajul pare rupt din “Moartea căprioarei”. Când mânca, plângea și invers. Așa s-a derulat interviul acordat de domnia sa unui post de televiziune. Cu multe sughițuri! În locul dezvăluirilor promise, am auzit aluzii, vagi acuze, scuze! Mult prea multe, după ce i-a ciuruit pe câțiva dintre liderii partidului...

Ca să nu se afle că a început marea dezbinare din PSD Constanța, incidentul de vânătoare a fost raportat eveniment aviatic, mai ales că unul dintre piloți era născut în Balotești…

Cu partidul, aflat în mare suferință, în brațe, Felix Stroe vrea să se detașeze de restul lumii și să conducă de unul singur, ca și până acum…Dar i-a stricat planurile Ion Dumitrache, fratele, din punct de vedere al afacerilor, domniei sale din combinația 2 x 1. S-a spus că între cei doi bate vântul schimbării! Aș, zvonuri deturniste! Dacă amândoi au rămas în PSD, kakaya problema?

Problema o reprezintă greșelile comise la nervi de liderul constănțean. De la iertarea păcatelor lui Horia Țuțuianu încoace, Felix a continuat să-și dea cu stângul în dreptul! În primul rând, imaginea de echipă dintre cei doi politicieni nu are darul de a-i stimula pe pesediștii constănțeni de a se implica într-un nou război al orgoliilor pe plan local. Mai ales că semnalele venite dinspre candidatul la eternitate, Felix Stroe, nu sunt deloc dintre cele mai prietenoase!

“Execuția publică” a lui Donțu seamănă foarte bine cu o demonstrație de forță! Cei vizați sunt răzvrătiții care mocnesc în ei. Avertisment că Stroe e încă în funcție, fiind susținut de foarte mulți primari, și poate decide soarta oricui...El este în continuare cel care dă tonul în partid. La o adică, cine îi taie calea, fără să-i dea prioritate, își asumă niște riscuri!

Asta mă face pe mine să cred că cel care se plimbă acum cu pușca de vânătoare prin partid, nu e de capul lui...De aceea, nu cred în totalitate în povestea rivalității sale cu Dumitrache. Păi, pe linie de partid, față de Dumitrache 2x1, Donțu este profesor universitar! Excluderea din partid a lui Donțu se traduce cam așa: “Cine mișcă în front, pleacă automat din partid!”

Când PSD s-a aflat într-un mare impas, Donțu a răspuns celor care strigau după ajutor cu omenie și patriotism! Și acum a ajuns “carne de tun” pentru imaculații partidului!

Și când te gândești că suntem abia la începutul nopții furtunoase din PSD Constanța!
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri