COLECȚIONARUL DE DOPURI FÂSÂITE

COLECȚIONARUL DE DOPURI FÂSÂITE(791)


Nu se spune, dar primarul Vergil Chițac seamănă pe zi ce trece tot mai mult cu Don Quijote și mârțoaga lui, Cattani, care nu mai este...

Fie prin ceea ce spune, fie prin ceea ce provoacă, vezi intenția de a demola o biserică, fie prin ce face de capul domniei sale, vezi regulamentul parcărilor!

E drept, domnul primar ne dă garanții, în ce privește acțiunile sale, că știe ce spune, știe ce vrea, știe ce are de făcut...E chiar foarte supărat că cineva își bagă frecvent nasul în treburile sale! Atunci când, cu buldozerul galben, nu s-a gândit nimeni să-l consilieze, ca să nu iasă cu papucul Feliciei în stradă?

Poate că a venit vremea unor schimbări de atitudine și comportament. Altfel, nu înțeleg cum se poate vorbi despre reconciliere fără presă!

Eu cred că Vergil Chițac are nevoie de ceva timp ca să-și revină din colapsul personal susținut de frica de uscat și de sirenele lui Gabi Oprea, la un pas să schimbe milităria cu pușcăria…

Aveți puțintică răbdare! Găselnița cu reconcilierea lansată de primarul Chițac, e comedie curată! Domnia sa joacă tare în ambele roluri, în funcție de priorități. Când e Stan, când e Bran! Ar trebui să afișeze și programul ăsta la Primărie, că lumea nu știe!

Are și primarul nevoie de o pauză ca să își regleze respirația. Să stea și el liniștit câteva minute la toaletă. Adică fără artificii., după care să tragă în piept cu nesaț o gură de oxigen și să ne ia din nou la “sfârtecat”! Scandalul dintre biserică și buldozerul galben l-a lăsat pe primar fără tocuri la pantofi!

Ați sesizat esența? Alianța tinde spre uniformizarea “instrumentelor de lucru de la om la om”. Pesediștii cu buldozerul lor, dar să fie roșu, liberalii cu buldozerul lor, dar să fie galben. Doar primarul Chițac este alb ca varul! Știu, corect este trecut - morarul.

Și domnul primar ce vrea? Să dea la pace cu cetățeanul? Cum vine asta? Intră în casa mea, sparge cu buldozerul lui galben tot ce vede negru în fața ochilor, îmi segmentează sufrageria după sensul giratoriu generalizat de Primărie și o asmute pe Felicia asupra mea, deși nu sunt patron de cafenea și nici nu am boabe de râșnit…

Intră deci abuziv în viața mea și acum e dipus să facem pace! Crede domnul primar de Constanța că ne impresionează colecția sa de dopuri pe care o ține de frica hoților, în timpane! Ca un gest de bunăvoință față de constănțeni, este pregătit să își scoată dopurile din ascunzătorile trecute pe hărțile lui Ali Baba! Ceara va fi valorificată de unitățile din cooperație. Dacă mai există așa ceva la noi!

Nu știu ce urmează pe lista de oferte pentru reconcilierea cu constănțenii. Dopuri de șampanie nu aveți? Aaaa, nu este voie în primărie cu arme de foc? Poate o pereche de papuci turcești, alte dopuri, de data asta, scoase direct cu tirbușonul din gâtul sticlei cu vin de regiune medaliat, biografia romanțată a primarului Constanței…

Orice ar putea să-l convingă pe constănțean că, Chițac este cel mai bun primar! Ce îl mână din urmă pe domnul primar? Cine și de ce? Cum se face că s-a întors brusc la jocurile copilăriei noastre gen “Nu te supăra, frate!”

Când îl apasă ceva pe piept, o dă cu frăția! Când vine vorba de frăție, îl apucă plânsul! De când s-a aflat la un pas de a demola, fără prea multe argumente, o bisericuță, și-a cam pierdut frățiile!!

A pierdut foarte mult și din “tovărășia” cu care l-a înconjurat PNL ori de câte ori a comis tot felul de gafe...

 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri