DEMOLĂM ȘI DUPĂ ACEEA VOPSIM (DOAR) GARDUL...

DEMOLĂM ȘI DUPĂ ACEEA VOPSIM (DOAR) GARDUL...(947)


Constat că primarul Vergil Chițac continuă să joace la cacealma cu toată lumea! De fapt, cu cei care se prind în jocurile sale. Îi știu doar pe câțiva dintre cei care au prins un loc călduț sub pălăria primarului. O pălărie mult prea mare pentru Vergil Chițac, dar încăpătoare pentru neaveniți. E unul, zis Cattani, care nu a fost în stare să treacă un banal examen pentru promovarea sa pe o funcție de conducere! Și, totuși, individul ăsta a condus, până la examinarea sa, un departament important din cadrul Primăriei Constanța!

Obiceiurile strămoșești ale neaveniților.
Când este prea cald afară, ies năuciți și se expun singuri la soare. Până deunăzi, figurau în evidențe ca...jurnaliști! Acum, peste noapte, au ajuns specialiști profesioniști în echipa primarului!, cu ghilimelele de rigoare. Specialiști în borș sau în ce? Ce știu ei despre administrația locală?

Vă spun eu. Confundă sarcinile locale cu telefonia. Doru Iordache a înființat în premieră prima linie de comunicații de acest gen pentru surdo-muți. Cei trecuți la index de primar sunt lăsați să sune degeaba tot restul vieții lor! Spuneți-mi și mie, vi-l puteți imagina pe Doru Iordache, un fost jurnalist de talie națională, spaima mafiei constănțene, manifestându-se ca o centralistă de la telefoane, suferindă de otită?

În politică, otita îi avantajează pe indivizii obișnuiți să audă doar ce vor ei, numai și numai ceea ce le convine...O încăpățânare care și-a pus amprenta și pe comportamentul de zi cu zi al primarului! Cu cât îl avertizezi mai mult să nu pună mâna că e “câh”, cu atât mai mult se înverșunează să iasă doar el în față! Și să nu mai zică lumea că primarul nostru are o relație rece cu cultura! Ultima oară, domnul primar a făcut-o de oaie, deși era de preferat de miel! Are o turmă întreagă de cacealmale.

Vorbeam despre efectele cacealmalelor sub forma modestă a unor ateliere de lucru destinate artiștilor plastici. Într-un final cu mai multe finaluri, primarul a recurs la marea răzgândeală: “Departe de noi intenția de a-i lăsa pe drumuri pe artiștii noștri plastici...Noi vrem doar să facem curățenie generală…”

Demolăm și apoi vopsim, (doar) gardul!

Bombardierul “Chițac”
Vergil Chițac a pus în umbră avioanele rusești care bombardează câteva orașe ucrainene în ordinea lor alfabetică! Avionul amiral al flotei noastre de primari are o rază mare de acțiune și poate da oriunde cu bombardeaua. De curând, a înregistrat o performanță de unică folosință, un record în materie, greu, în opinia mea, de egalat pe întreaga perioadă repartizată celui de-al treilea război mondial.

Bombardierul “Chițac” a survolat în plină zi atelierele artiștilor plastici, folosind ca mijloc de intimidare strigătul de luptă TORA-TORA-TORA! Explicație. TORA este o fostă colegă de facultate din clasa “Marina feminină”. Aici a exersat domnia sa mersul târâș-târâș pe burtă. Folosindu-se de această tehnică, a reușit să se strecoare la timp pe sub ușa unde își are biroul miliardarul Comănescu. După ce i s-a prezentat nota de plată de la alegeri, s-a auzit un urlet prelungit, care ne-a adus aminte de Colț Alb călcat pe coadă!

A venit și vremea plăților! Vorba unui confrate: “Băieți, scoateți argintăria la vedere”!

Bombardierul “Chițac”, cartierul artiștilor l-a survolat, și puțin a lipsit că nu l-a bombardat! Exact când se afla în picaj, bombardierul “Chițac” a fost informat că la sol a izbucnit un nou scandal - exact specialitatea casei!

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri