La Congresul PSD se joacă revanşa meciului Constantinescu – Oprişan

La Congresul PSD se joacă revanşa meciului Constantinescu – Oprişan(1762)


Cu mici excepții, la Congresul PSD din 19-20 aprilie nu vor exista meciuri dinainte jucate pentru cele opt funcții de vicepreședinte regional care vor fi puse în joc, au declarat pentru pesurse.ro mai mulți lideri social-democrați. Chiar dacă oficial, PSD nu a deschis încă sezonul de înscrieri pentru vicepreședinți regionali. În teritoriu însă, toți liderii își evaluează rezultatele și șansele și fac calcule în speranța că vor fi agreați de Victor Ponta. La Congres vor fi aleşi opt vicepreşedinţi regionali.

Una din cele mai disputate funcții de vicepreședinte regional PSD va fi pe zona Sud-Est Muntenia, acolo unde se luptă pentru a fi „number one” piese grele din partid precum Gheorghe Bunea Stancu de la Brăila, Nicușor Constantinescu de la Constanța și Marian Oprișan din Vrancea. În cursă ar fi hotărât să intre, ne-au declarat surse din partid, inclusiv șeful CJ Tulcea, Horia Teodorescu. Nicuşor Constantinescu are șanse să preia funcția regională, în ciuda contrelor recente cu Victor Ponta, au mai declarat sursele citate. Constantinescu vrea această funcție și ca să își pregătească candidatura pentru guvernator în această regiune. Funcţia de vicepreședinte regional PSD pe zona Sud-Est Muntenia devine una cu miză extremă, mai ales după ce, în urmă cu câteva săptămâni, liderul PSD Vrancea, Marian Oprisan, a câştigat în faţa lui Constantinescu funcţia de preşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene, în ciuda faptului că favorit era cotat Constantinescu, care deţinea această funcţie ca interimar. Şeful Consiliului Judeţean Constanţa pare însă să mai fi pierdut din susţinerea premierului Victor Ponta după ce l-a atacat public pe ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, care ceruse într-o circulară adresată autorităţilor locale plata cu prioritate a arieratelor. În acest context, revanşa meciului Constantinescu – Oprişan devine extrem de interesantă.
La Congresul PSD, cei 4.000 de delegați vor vota la Sala Palatului 8 vicepreședinți regionali, care vor fi aleși doar prin voturile delegaților din județele regiunii și alți 8 vicepreședinți naționali, arondați pe domenii de activitate.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri