PNL AȘTEAPTĂ PAȘTELE CAILOR!

PNL AȘTEAPTĂ PAȘTELE CAILOR!(571)


Ne plângem, ca niște bocitoare tăvălite bine, că politic- ienii noștri sunt toți o apă și-un pământ și că din acest motiv nu am reușit să ne facem rost de un lider autentic. Chiar de un model mărime universală în viață…

Tot din paie? Tot din mucava? Cum scria și Gigi Haleț, acest Gigi de Gigi al presei constănțene, noi, românașii, nu putem respira fără un șefuleț în fruntea turmei! Participi la câte o adunare de partid și îi auzi pe câte unii șoptind: “Șefu. Unde e șefu?” Se țin lingăii după el precum se agață mucea de fusta mamei lui! Este, nu este priceput în ceva anume, nu contează! Important e să fim siguri că avem șeful nostru sfânt, conducătorul nostru iubit la nivel macromolecular, ceea ce ar putea genera o situație greu de controlat.

Politicienii sunt toți o apă și-un pământ și fac aceleași promisiuni electoratului, indiferent de zonă și de specificul economiei! Indiferent de bulibășeala bahică a anotimpurilor! Ce să învețe odraslele de la părinții lor trecuți facultativ prin școlile mai mult plătite? Când îi întrebi de facultate, îți spun că au urmat “niște cursuri facultative”! Nu îmi este rușine nici cu cei de acum, care au pus în funcțiune veritabile fabrici de diplome! Nu există model de diplomă care să nu ajungă în buzunarele universitare ale unor impostori! Și, atunci, loazele, pe cine să imite, ce bancuri să spună, ca să pară de categorie superioară?

Toate subiectele sunt perimate. Platformele electorale abundă în banalități! Totul este marfă de Obor vândută de mai multe ori la același preț și în etape diferite din punct de vedere calendaristic. De la cine și ce să învețe tânărul politician? Măcar unii plagiatori, sub apăsarea grea a conștiinței mult prea încărcate, mai schimbă un titlu, o bibliografie, ceva în genul ăsta, care nu necesită muncă multă și nici o deșteptăciune ieșită din comun.

Astăzi, dacă ar fi să votăm, nu am avea de unde să alegem, atât de subțire este zestrea constănțeană de cadre! A căzut în derizoriu până și nemuritoarea lozincă, celebra lozică, ce îi propunea amiralului Chițac să dea jos armata din pod...Nu a fost să fie la Primărie, dar, acum, cu invazia rusească în Ucraina, nu ar fi exclus să execute acest ordin! Dacă mai este timp ! Pentru că, din păcate, ducem lipsă și în Armată de un personaj carismatic, genul acela de ofițer român în fața căruia nu îndrăznește nimeni să spună că efectivele noastre militare sunt masate în podul casei, iar cele rusești și cele ale NATO în diverse puncte strategice din lume! Uitati-vă la primul nostru ministru, generalul Ciucă! Pa și pusi. Până și Cîțu, exponentul valorilor umane liberale pretutindeni, l-a băgat cu o privire drept în debara!

Că tot veni vorba, Cîțu ar putea reprezenta un model de politician liberal autentic pentru tineri? “Cîțu pleacă la război!” Ați citit pe undeva chestia asta? Pe segmentul liberal, găsim foarte multe minusuri în materie de cadre. După victoriile obținute la alegerile trecute, am fost convins că se va trece la reconstrucția PNL Constanța. Măcar la “faza de pălărie”. M-am bazat pe vorbele unui lider important, care spunea că este foarte mulțumit de scorul obținut la alegeri, dar că, la nivel local, organizațiile liberale nu pot fi neglijate în continuare! În mod deosebit, PNL Constanța.

Există, însă, un interes mult mai ascuțit din partea parlamentarilor și a celor care îi susțin. Ei vor să își consolideze pozițiile pe care le ocupă în prezent.
Există, la Constanța, personaje importante care, la această oră, nu știu încotro să o apuce! Candidează sau nu mai candidează la viitoarele alegeri? Tot pe baza aceluiași program care cuprinde viața romanțată a omului de afaceri Gabi Comănescu? Sunt sau nu sunt șanse ca gruparea liberală să mai șteargă din impresia proastă cu care a încheiat primul an din acest mandat?
Există vreun program menit să contribuie la îmbunătățirea vieții de partid?

Unde, domnule, în PNL? Deranjez?
În opinia unor liberali, la nivelul unor organizații județene, PNL trebuie să aștepte! Ce să aștepte? Paștele cailor?
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri