CUM S-A LUAT CLAUDIU PALAZ SINGUR LA PALME!

CUM S-A LUAT CLAUDIU PALAZ SINGUR LA PALME! (897)


Cum reacționează politicianul simplu și nervos la un discurs a cărui temă îl indispune profund? Răspuns: își dă cu pumnii în cap, că tot are locul ăsta nemobilat, sau se ia singur la palme. “Nemobilat” - în sensul că îi lipsește basca. Un astfel de episod, bătaia cu pumnii în carapace, a fost surprins întâmplător în timpul unei dezbateri.

Autor coregrafie: Claudiu Palaz. Lansat într-o prezentare amplă despre rolul educativ al caftului în politică, îndrumător George Simion, domnul Palaz ne-a prezentat proiectul său de luat singur la palme. Păcat de timpul consumat! Noroc că echipa tehnică de la un post tv a reușit să-l filmeze și pentru noi, telespectatorii, în ciuda faptului că Palaz a fugit tot timpul în zig-zag!

Domnia sa a deprins fuga în zig-zag în perioada în care, în calitatea sa de lider al PMP, a colaborat frățește cu PSD Constanța și i-a înjurat la cataramă pe liberali. Acum, când alianța asta, căptușită cu multe minciuni și declarații, nu mai face doi bani, lui Claudiu Palaz i-a venit să se ia singur la palme...Și s-a luat, întărâtat fiind și de vicele actual al CJC, domnul Enciu, care stă exact pe scaunul frecat, scuzați expresia, de bucile orgolioase ale ale lui Palaz! Care Palaz, nu se împacă deloc cu faptul că nici algoritmul politic nu a mai fost de partea lui! Este și acesta un motiv pentru a se lua singur la palme și a-și pune mâinile în cap...

Datorită configurației sale fizice, după ce s-a îngrășat, pe micul ecran, Claudel arată ca o vădană disperată, pe motiv că cineva i-a furat ulciorul cu apă de pe cap! Când râzi prostește sau, în aceeași măsură, râzi când îți arată cineva degetul său arătător încărcat cu inele, e bine să te vadă un doctor, fie și de la distanță! Sindromul se numește “Râzi ca proasta-n târg!” Este și aceasta o formulă! Când râzi însă, de unul singur, în miezul unei emisiuni serioase, respectiv, avem deja de-a face cu o chestiune gravă!

Mai ales când nu e nimic de râs...Nu atât pentru situația febrilă creată pe moment, cât pentru faptul că protagonist este Claudiu Palaz, lider al PMP, cunoscut pentru jongleriile sale politice, omul lui Băsescu în relația parșivă de la Constanța dintre PMP și PSD. Adică un personaj mai abil decât mister Cattani, un alt om de legătură între politic și restul lumii.

Claudiu Palaz a învățat de la Berceanu să cenzureze prin mimică orice intervenție nașpa. Reamintesc. Un ministru PD prezenta la televizor un raport. În spatele său se afla Berceanu, tot de la PD. Când raportorul o lua razna, Berceanu se lovea cu palmele peste obraji! În fine, se manifesta ca o gâscă beată! Mărturisesc că nu am văzut în viața mea un asemenea specimen atât de expresiv...

Cât timp râsul rămâne sănătos, nu e nici o problemă...Cât timp, însă, vii, dumneata, Claudiu Palaz, și susții că CJC a intrat în colaps sub conducerea lui Mihai Lupu, e nevoie deja de o targă, pentru că pacientul nu trebuie bruscat, fiind în pericol de a se sparge..A se sparge în figuri. Domnul Palaz, care a fost vicepreședintele acestei instituții, până deunăzi, nu acum 100 de ani, vorbește de colaps ca și cum, ca fost “vice”, nu ar cunoaște situația reală din Consiliul Județean Constanța...

Palaz s-a aflat pe cai mari la CJC. Colapsul, dacă ar fi să fie real, ar figura pe “lista moștenirilor grele”. De teamă să nu rămână pe jos, dormea în picioare pe calul lui...Cu șeful său suprem, s-a avut ca șoarecele cu pisica. Acum pune la cale noi strategii de culise. Înțeleg, până la un punct, lipsa de luciditate a domnului Palaz, care s-a apucat să afirme, mai mult decât atât, cu mare îngrijorare!, că deja CJC “e la morga”!

Adepții “colapsului” militează, fiecare în funcție de interesele sale, obștești sau personale....De pildă, unul dintre contestatari e supărat că nu-i dă Lupu câți bani vrea el pentru o așa-zisă "operă culturală"! Și a devenit amenințător în clipa în care i s-a cerut să justifice pe hârtie suma cerută...S-a simțit omul jignit și s-a luat la palme! Se creează busculade verbale. Și, la cinci minute după, trece prin mulțime Claudiu Palaz. Cu capul în palme. Dacă îl deranjează soarele, ar putea lua de la un “revoluționar” de-al său două basmale, cu obligația să circule tot timpul cu ele. Din păcate, s-au înmulțit basmalele roșii! Ca să-l înfrunte pe Mihai Lupu, seara, pentru că ziua îi fac curte, cei care îl contestă pe președintele CJC s-au organizat în detașamente de denigrare pe bază de colaps!

Claudiu Palaz îi reproșează permanent președintelui Lupu că nu făcut ceea ce trebuia să facă într-un mandat domnia sa (adică domnul Claudel). De câte ori îl aud pe Claudel lăudându-se de unul singur, îmi vine și mie să mă iau la palme, dar nu vreau să risc să fiu acuzat de plagiat intelectual!


Notă: Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri