În urma campaniilor de informare desfășurate de Poliția Locală, din ce în ce mai multe persoane, atât fizice cât și juridice, au înţeles cât de importantă este respectarea normelor de conviețuire socială

În urma campaniilor de informare desfășurate de Poliția Locală, din ce în ce mai multe persoane, atât fizice cât și juridice, au înţeles cât de importantă este respectarea normelor de conviețuire socială(507)


Cu toate acestea, polițiștii locali încă se confruntă cu situații în care prevederile legale sunt încălcate, fapt pentru care săptămâna trecută, au fost aplicate 143 de sancțiuni conform HCL nr. 77/2021, în valoare totală de 77 000 lei, persoanelor fizice și juridice pentru scoaterea gunoiului menajer, în ziua de colectare a deșeurilor, dar în alte tipuri de recipiente (saci, cutii, bidoane etc);

Reamintim cetățenilor municipiului Constanta care locuiesc la case că au obligația de a scoate gunoiul pentru a fi preluat de operatorul de salubritate Polaris M Holding doar în zilele de colectare stabilite de acesta și doar în recipiente speciale (europubele sau containere speciale.), cu respectarea destinației acestora.

Aceste obligații sunt stabilite în conformitate cu prevederile art.5, pct. 11 din HCL nr. 77/2021 privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța pentru „depozitarea deșeurilor provenite din activitățile gospodărești în alte tipuri de recipienți decât europubele sau containere speciale, în vederea ridicării și colectării de către operatorul de salubritate”, faptă care este sancționată prin art. 4, alin. 1 din același act normativ, cu amendă cuprinsă între 500 – 1000 lei pentru persoanele fizice și între 1000 – 2500 lei pentru persoanele juridice.

Cu foarte puțin efort, cu toții putem ajuta la reducerea poluării, contribuim la păstrarea apei curate, conservăm resursele naturale neregenerabile și reducem consumul de energie.

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri