Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
AVARIE RAJA. Când vor avea constănţenii apă?

AVARIE RAJA. Când vor avea constănţenii apă?(1161)


Lucrătorii SC RAJA SA lucrează fără întrerupere de peste 24 de ore pentru a înlocui conducta spartă în zona podului IPMC. „Se amplasează conducta în groapă, unde s-a amplasat un pat de nisip. În acelaşi timp, în spatele acestei conducte se toarnă un masiv de ancoraj, pentru că există o schimbare de direcţie. Preconizăm că aceste lucrări sunt în grafic”, a precizat Aurel Presură, director general adjunct SC RAJA SA.

Aceasta a precizat că din noaptea aceasta ar trebui reluată pomparea apei pe conductă, dar cu debite mai mici, în prima fază.
„Până se termină lucrarea nu pleacă nimeni de aici. RAJA a pus la dispoziţie toate utilajele pentru a executa în timpul cel mai scurt această lucrare”, a precizat Aurel Presură.
„Vrem ca dimineaţă să fie apă la presiune normale în cele două cartiere afectate”, a conchis acesta.

Reamintim că marţi seară, firma constructoare care lucrează pentru societatea Tiragram SRL a avariat conducta magistrala de alimentare cu apă a părţii de sud a oraşului Constanţa.

Pe bulevardul Aurel Vlaicu în zona podului IPMC, firma Tiragram a început construcţia unei benzinării. În luna iunie a acestui an, societatea a cerut un aviz de principiu de la SC RAJA SA, aviz prin care i s-a adus la cunoştinţă faptul că în zona se află pozată magistrala de alimentare, iar pentru obţinerea avizului necesar demarării lucrărilor este nevoie de realizarea unui proiect şi de execuţia lucrărilor de protecţie a conductei. Mai mult, firma avea obligaţia că după realizarea acestor lucrări să vină cu proiectul viitoarei contructii - staţia Peco refăcut în conformitate cu cerinţele RAJA pentru a obţine avizul pentru construire.


Reprezentanţii Tiragram nu au ţinut cont de nimic şi la începutul acestei luni au demarat lucrările.
Pe dată de 02 octombrie la faţa locului s-a deplasat o echipa RAJA formată din jurişti şi reprezentanţi ai Departamentului tehnic, care au încheiat o notă de constatare semnată şi de către firma Tiragram, dar şi de constructorul lucrărilor, prin care aceştia îşi luau angajamentul că vor stopa lucrările, vor asigura realizarea protecţiei pentru magistrala şi vor depune toate actele pentru obţinerea avizului necesar pentru a intră în legalitate.
În data de 08 octombrie, pentru că firma a continuat lucrările şi nu a respectat notă de constatare SC RAJA SA a trimis către Tiragram o notificare prin executor judecătoresc de stopare a lucrărilor.
În plus, pe dată de 09 octombrie s-a transmis şi către Inspectoratul În Construcţii o notificare prin care solicităm să se ia măsurile legale necesare pentru întreruperea lucrărilor.

Marţi seară, muncitorii care lucrau în zona au avariat conducta de 800 mm. Pentru remedierea situaţiei a fost nevoie să fie întreruptă furnizarea apei pe conducta, fiind afectaţi de oprirea apei abonaţii din cartierele Palas, IC Brătianu, Medeea, CET şi Anda.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri