Depozitarea ori abandonarea deșeurilor de orice tip pe domeniul public sau privat al municipiului Constanța constituie contravenție și se sancționează!

Depozitarea ori abandonarea deșeurilor de orice tip pe domeniul public sau privat al municipiului Constanța constituie contravenție și se sancționează!(420)


Îi rugăm pe constănțeni să nu mai depoziteze sacii de gunoi pe domeniul public, să nu mai arunce gunoiul pe stradă, iar pe cei care locuiesc la case să scoată gunoiul doar în zilele de colectare stabilite cu operatorul de salubritate Polaris M Holding și în recipienți speciali. În felul acesta, evită sancțiunile pe care polițiștii locali, ce monitorizează permanent străzile și cartierele, le-ar putea aplica.

De pildă, săptămâna trecută, au fost aplicate un număr total de 199 de sancțiuni persoanelor fizice și juridice în valoare totală de 116 950 lei, astfel:

-192 sancțiuni conform HCL nr. 77/2021, în valoare totală de 97 950 lei, aplicate persoanelor fizice și juridice pentru scoaterea gunoiului menajer, în ziua de gunoi dar în alte tipuri de recipienți (saci, cutii, bidoane etc);

-3 sancțiuni aplicate în conformitate cu prevederile OUG 195/2005, art. 96, în valoare de 9000 lei, aplicate persoanelor fizice și juridice, proprietare ale imobilelor nesalubrizate;

-4 sancțiuni conform OUG nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, în valoare totală de 10 000 lei.

Nu uitați! Depozitarea ori abandonarea deșeurilor de orice tip pe domeniul public sau privat al municipiului Constanța constituie contravenție și se sancționează.

Semnalați aceste fenomene antisociale care ne afectează pe toți la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri