Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
PRINȚ ȘI CERȘETOR LIBERAL

PRINȚ ȘI CERȘETOR LIBERAL(1004)


Pe lângă multe alte defecte, primarul Vergil Chițac mai este și zgârcit! Ceaușescu ne-a dat 100 de lei din pensioara lui de activist și Chițac ne arată semnul golănesc al șoferului, amenințându-ne, că, dacă îl călcăm pe vreo bătătură, s-ar putea să ni-i confiște!

Concret, nu ne dă, dar ne bagă mâna cu forța în buzunare ca să ne ia 50 de lei, ca să punem de un parc! De când a fost numit primarul orașului Constanța, Chițac umblă travestit în cerșetor și se vaită pe la toți!

Ce este al lui este al lui...Știe să cerșească! Le are cu cele bisericești cântate pe nas...Ascultați, vă rog! “Miluiți un biet primar! Ajutați-mă și nu mă abandonați!” Până nu ne confiscă suma moștenită de la Ceaușescu, nu se lasă!

Miluiți un biet primar! Joacă foarte bine în rolurile din “Prinț și cerșetor”! Ne-a luat cu două mâini și nu ne-a dat nimic la schimb! I-a acoperit pe constănțeni cu amenzi și diverse alte sancțiuni! În curând, va atinge cota stabilită de Felicia Ovanesian, care a spus că cetățenii acestui oraș trebuie amendați până când își vor pierde casele, garsonierele etc. Doamne, miluiește pe roaba ta, CT 01, poate îi trece supărarea! Miluiți o biată city manager, care nu știe ce face!

Asist la un nou episod inedit din viața primarului nostru oropsit...Cum stă el cu mâna întinsă la pensionari! Cum așteaptă cu răbdare să-i pice unui pensionar cașcavalul din gură! Dar nu este nevoie de o asemenea vigilență...Pensionarul constănțean este gata să-i dea toate proviziile din cămara sa, ca să facă parcul promis! Bani nu are! Administrația Locală a avut grijă să-l lase lefter și, într-o dimineață profitabilă instituțiilor statului, i-a șterpelit suta de lei primită de la Ceaușescu...A pus-o sub pernă și, ca să nu bată la ochi, a reluat refrenul căruia i s-a dedicat în ultima vreme. Citez: “Miluiește, Doamne, un biet primar liberal” ...

Vergil Chițac stăpânește o paletă întreagă și diversă în a se adresa lui Dumnezeu, pe care îl somează să-i facă parc nou, unul mai trainic și mai verde...Peste 10 ani? Și cu astea pe care le avem în inventar ce facem acum? Nimeni nu este în stare să le gospodărească! Lăsate de izbeliște, spațiile verzi capătă identitatea de bălării... Și cine mai are încredere în cei care promit că ne vor scăpa de ele la un moment dat?

Tot milogindu-se la toți sfinții, care au și ei nervii lor, pe cine vrea să păcălească primarul Chițac? Când pozează în icoana care plânge, când în mucenic! Văd că știe ca nimeni altul să facă pe mortul în păpușoi! Imită la fix ursul păcălit de vulpe! Dar lui îi plac slujbele în aer liber...La tupeul lui încrustat pe spate, face în fiecare zi apel la conștiința pensionarului...Să-i dea primarului ce are el în bască! Un personaj din această categorie oropsită l-a abordat și i-a dăruit o plachetă în care este fixată în pioneze suta de lei primită de la Ceaușescu…

Ce oferă la schimb domnul primar? La cum sunt tratați bătrânii de către Chițac, cred ca ar fi mai util un poligon de tragere decât un parc!

Miluiește, Doamne, un primar amărât, de pe care, vai, curg zdrențele!

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri