DOUĂ CLASE ANTAGONISTE - BOIERII PNL ȘI BOIERII PSD

DOUĂ CLASE ANTAGONISTE - BOIERII PNL ȘI BOIERII PSD(755)


PNL a intrat la apă! I s-au întors brațele, ca și cum s-ar fi mulat pe un storcător...Tragi de un crac, îl pierzi pe celălalt. Bluza nu mai trece peste cea mai modestă burtă de boier liberal! În definitiv, cu cine avem noi de-a face? Cu doua clase antagoniste. Boierii PNL și boierii PSD.

De când domnul Cîțu a generat efectul de musca Țețe pe unde umblă dumnealui, cu samovarul cu ceai rusesc al premierului nedesemnat în brațe, s-au produs câteva schimbări fundamentale în PNL...În primul rând, partidul s-a micșorat vizibil sub genericul: “Și încă nu știi, PNL, cât de mic urmează sa fii!” Cu PSD pe post de lătrău! Cred domnii liberali că în Guvern o sa fie ca la Școala de bune maniere...Faci o plecăciune de intelectual rasat și te înscrii la cuvânt! Pesedereii nu sunt vorbitori de geniu, dar știu să țintească atunci când îi trag unuia un șut în cur! Tehnica este simplă și plângăcioasă. Se lasă pe spate pe greaua moștenire și îți trag un șut de nu te vezi! Credeți ca o să-i mai asculte careva pe liberali? Păi, când o să înceapă să-i bruieze pesediștii cu gura plină cu macaroane și cu imitarea măgarului, inclusiv ora exactă, nu-i văd bine pe simandicoșii liberali!

Ați văzut vreodată cum e când dă măgarul pesedist ora exactă? Câtă voluptate! Câtă măreție! Cât erotism! Cine spune ăla este, pesedistul din poveste! Neamul pesedist cu care s-a aliat fraierul liberal, căruia deja a început să-i pută sub braț! Se plâng unii că nu avem Guvern și țara stă pe loc! Nu asta-i cauza principală! Guvern nu o să avem niciodată, pentru că nu găsim puncte comune între PSD și PNL!

În curând, o să înceapă lupta pentru supremație în interiorul alianței. Deja și-au arătat fețele cei mai nerăbdători poftitori de Putere...Pentru că îi incomoda vădit pe neaveniții din partid, l-au luat de brațe pe Orban și l-au aruncat pe geam ca pe o canapea uzată! Din ditamai partidul istoric, cum se făleau liberalii de altădată, ăia zgomotoșii, încrezuții și șmecherii buni de gură, s-a ajuns la dimensiunile unei bălți numai bună pentru pescuitul în ape tulburi! Ceva anormal s-a produs în viața și metabolismul acestei formațiuni politice...S-a vărsat PNL! A făcut bulbuci? Sau a intrat vreun bou în viteză în sediu și a vărsat căldarea cu lapte muls printr-o metodă nouă chinezească...Șase la un uger…

Înainte, PNL era ca o metropolă între partide..Era Muzeul Național al Politicii Românești...Nu aveai însoțitor, te rătăceai! Oameni civilizați...Dacă o ține așa, la revedere, cu metropola și se poate afilia unei secții de partid de cartier din cadrul PSD..Nu se ștergea nimeni cu mâna la nas și papioanele nu erau transformate în pocnitori! Dacă erai slab la învățătură, nu te băga elita în seamă! Cîțu a schimbat profund regula funcționării politice a PNL. A trecut direct la dezmembrarea partidului! A pus PNL pe butuci! Deocamdată, l-a împărțit în trei! Moșia Cîțu, moșia Rareș Bogdan și moșia Orban...Trei parcele, vai de ele!, trei ideologi antagoniști...Nu este oare prea mult pentru un partid care se scufundă?

Chiar dacă a fost exclus din partid, umbra lui Orban persistă în PNL. Cel puțin, până se clarifică dacă avea sau nu avea relații multilateral dezvoltate cu consumatorul de sânge de la castelul Bran, pentru că unii spun că domnul Orban ar trebui să se apuce de turism. Fiind greu de crezut că se va mai reabilita vreodată în politică...Urmează acum la tuns cei din gruparea cu berbeci a lui Orban. Dacă nu-i omori susținătorii, aia cu Ardealul, Orban nu te lasă sa trăiești! Arma lui de temut- cureaua lată. Ca atare, vom avea un PNL și mai mic, care se va transforma în și mai mic, chiar mititel de tot! Ar putea deveni, în scurt timp, partidul lui Tom Degețel...Repet, dacă nu își revine, Cîțu riscă să-i lase pe liberali fără partid!

PNL PE O PLUTĂ! Cei care l-au azvârlit pe Orban peste puntea partidului așteaptă recompensele promise - zone influente în partid. Dacă nu înființează ei altele...Deocamdată, se forează...Față de pretențiile emanate de unii, PNL devine tot mai mic și mai inconsistent. Cum e acum, nu este bine deloc...Schimbul de prizonieri se face la nivel național. Președintele Iohannis a renunțat brutal la Arafat! Văd că și alții sunt folosiți, inclusiv la igiena personală, după care sunt aruncați la groapa cu furnici! Îl sfătuiesc pe Cîțu, care nu îmi place deloc, să nu uite că a fost susținut de Rareș Bogdan și datorită lui a preluat șefia PNL! Vine ziua plăților și atunci s-ar putea sa aibe probleme..O să-i scoată Rareș ochii! Mai ales în situația în care PNL devine tot mai mic și chic...Sunt curios să văd cum va răspunde conducerea PNL la presiunile locale de la Constanța!
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri