APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!

APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!(1570)


Andrei Popescu, fondatorul Asociației Constanța Ia Atitudine (A.C.I.A), cel care a scăpat constănțenii de abuziva “taxă de liniște”, neobosit luptător în slujba cetățeanului, critică dur amplasarea barierelor din Zona Peninsulară, prin declarația sa de astăzi, pe pagina de facebook:

Credeați că am scăpat de metehnele măzăriste?
Să fiu onest, eu chiar am crezut, dar... m-am înșelat crunt.
Ceea ce ar fi trebuit să rămână în istoria municipiului Constanța drept o amintire rușinoasă și de nerepetat, barierele din Mamaia, capătă o nouă formă în prezent, barierele din Zona Peninsulară.
În ultimele zile am asistat la un ping-pong penibil între președintele organizației municipale a PNL, Septimiu Bourceanu, și primarul PNL al municipiului Constanța, Vergil Chițac, pe tema restricționării accesului în Centrul Vechi. Primul se bătea cu pumnii în piept că a obținut o amânare a aplicării Regulamentului de acces, cel de-al doilea, așa cum ne-a obișnuit, a făcut după cum a pohtit. Cu alte cuvinte, ceea ce părea o concordie între liberali, a devenit o nouă dihonie între ei.
Cine trage de pe urma lor?
Evident, tot constănțeanul de rând, în special locuitorii și agenții economici din Zona Peninsulară. Ca o paranteză, atunci când Decebal Făgădău a transformat Centrul Vechi într-un perimetru pietonal, mai țineți minte cine s-a opus, cine a protestat? Fix cei care astăzi au montat barierele. Iar dacă le spui că sunt ipocriți se supără pe tine.
În condițiile unui an greu, plin de restricții, în care economia a duduit doar în capul lui Florin Cîțu, creșterea taxelor sau introducerea de noi măsuri restrictive, ambele cu caracter local, poate avea efecte dintre cele mai nefaste. În primul rând, oamenii vor fi obligați să opteze, de pildă, între pâine sau medicamente și taxa pentru întreținerea spațiilor verzi; în al doilea rând, unii agenți economici, greu încercați în această perioadă, pot pune lacătele pe ușă. Ce înseamnă aceasta? Mai mulți șomeri și mai puțini bani la bugetul local.
Pare destul de simplu, dar pentru administrația liberală nu este. De ce? Pentru că oamenii care o conduc sunt lipsiți de înțelegere și de empatie față de ce înseamnă existența omului simplu.
La doar un an de la alegerile locale Vergil Chițac și echipa arată că sunt total decuplați de oraș, de oameni, de nevoile și de problemele lor. Nici nu poate fi altfel cât timp primarul este un navetist de Eforie iar cei mai importanți oameni ai săi nu sunt familari cu grija pentru ziua de mâine.
Domnule primar, nu mai ridicați bariere, a ridicat Mazăre destule! Mergeți în Centrul Vechi și vorbiți cu oamenii. Găsiți soluții împreună cu ei, nu departe de ei.
Lăsați în birou ideile puține și fixe, și ascultați vocea străzii.
Lăsați ordinele și acceptați dialogul.
Nu mai confundați Constanța cu o garnizoană.
Fiți primar, nu căprar!
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri