NEGOCIAȚI! NEGOCIAȚI! DAR ȚARA PE MÂNA CUI O LĂSAȚI!

NEGOCIAȚI! NEGOCIAȚI! DAR ȚARA PE MÂNA CUI O LĂSAȚI!(936)


Asistăm la nenumărate episoade demonstrative în fals pe tema caracterului istoric și moral al PNL. Chiar și atunci când s-au mai aflat împreună cu PSD la guvernare, politicienii contemporani cu șmenul ne-au tras, pentru a câta oară oare, clapa! Liberalii și pesediștii au mimat concurența prin ușoare lovituri la bască, pentru ca, în finalul parodiei, să se prefacă, iarăși, că bat din nou palma între ei! De fapt, în continuare și nu din nou!

Țara lui Păcălici! Liberalii cu fițoșii lor, pesediștii cu șmecherii lor și noi cu prostia și naivitatea noastră! Ca la balamuc!

Ca primă construcție, coautor a revenit în politică modelul clasic al tunelului preluat de la țărăniști! Cu felinar roșu la intrarea pe partea cu macaz și locuri rezervate celor peste 15.000 de specialiști reîncarnați parțial sub alt nume și prenume, și ei, niște anonimi, ca și ceilalți...Tunelul nehotărâților simbolizează incapacitatea celor care, iată, nu sunt în stare să “pună” de o biată construcție guvernamentală! Ei nu sunt politicieni, ci simpli lucrători cu gura, care una spun și alta fac! Sunt niște incapabili, cu președintele Johannis în frunte, marele nostru magician în chestiuni de golf și vânat crocodili în Egiptul piramidal...Îmi spunea cineva că de câte ori asista la un meci de golf cu președintele Johannis în prim plan, îl apuca foamea! Stimulativ, nu-i așa?

De fapt, au reconstruit tunelul paparudelor ca să aibe unde să se ascundă în momentele lor de proastă inspirație, să aibe unde să organizeze mitinguri dedicate ghicitului în barbă…
Să aibe unde depozita Cîțu gafele lui, pentru care trage o țară întreagă! Căci asta ne oferă politicienii noștri, indiferent de culoarea lor politică, promisiuni din barbă! S-au lăudat liberalii că vor face un Guvern mai înalt și mai frumos pe râu în jos! Când să îl facă? Atunci când se cafteau ai lor pentru o “măreție” de funcție din fruntea PNL! Când se înjurau reciproc în trei, Cîțu, Orban și o a treia persoană? S-a pierdut vremea într-o veselie pe răbdarea cetățeanului, căruia i se pregătesc și alte surprize mortale!

Prima mare cacealma. Promisiunile PSD, cum că nu vor lăsa țara de izbeliște și că vor sprijini un nou Guvern...O șansă nesperată pentru PSD de a se reabilita din mers...În cunoscuta sa notă de indecizie, Felix Stroe a bătut tot timpul apa-n piuă, constituind o vreme un stimulent pentru a-i pune pe liberali în cea mai jenantă poziție...Aceea de compromiși total pe eșichierul guvernamental...Poate că domnii liberali nu au chef de muncă sau nu sunt interesați decât de funcția de premier, că aceea de președinte al PNL nu este importantă decât pe planul lor intern...După care Felix Stroe s-a trezit vorbind ca și cum el ar fi Ciolacu... Maniera în care a ieșit la rampă trădează mai mult grija față de propria sa imagine. Renașterea frăției liberalo-pesediste poate reprezenta pentru Felix Stroe o șansă în plus pentru recuperarea timpului său pierdut...Iată că, uneori, jocurile politice nu sunt pentru cine sunt gândite inițial! Sunt croite pe calapodul unor politicieni puși pe căpătat imagine prin miloaga politică! Nu avem Guvern, dar poate recuperăm un lider local, căci el ne mai dă, nouă, carne, pene, ouă...

Deocamdată, toată tevatura cu Guvernul le servește de minune pesediștilor, care își arată colții albi, pentru că nu au mai mușcat de multă vreme pe nimeni de turul pantalonilor! E drept, până la un punct, în materie de inteligență, între PNL și PSD nu este o mare diferență...Ba, chiar nici una! Dovadă că liberalii sunt puși pe coji de nuci și urecheați cu mult năduf! Și cum cafturile interne din PNL sunt încă de actualitate, vom mai asista la continuarea celei mai prelungite castaniade politice din ultimii ani!
Felix Stroe a fost cuprins de o reală beție de cuvinte. E sprinten și din viteză este mai guraliv ca niciodată! Înțeleg că PSD nu poate rata un moment favorabil, ca imagine, dar urgența urgențelor o reprezintă Guvernul! Vine vorba.

Se lasă înserarea . Ba, mai mult de atât, s-a încercat salvarea naufragiaților, printr-o nouă diversiune. Întrebare. A început o nouă rundă de negocieri!

Iertați expresia. Dar ce tot negociază domnii politicieni, pentru că trasul pisicii de coadă se face la liber! Domnilor politicieni, chiar din categoria tuturor fițosilor din partide, de țara asta chiar nu vă pasă?
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri