FELICIA OVANESIAN A REDAT DEMNITATEA CETĂȚEANULUI AFLAT LA BUDĂ!

FELICIA OVANESIAN A REDAT DEMNITATEA CETĂȚEANULUI AFLAT LA BUDĂ!(958)


Buda, aia unde se duce și regele pe jos, continuă să joace un rol important în viața noastră. În mod deosebit, în locurile aglomerate sau, mai nou, speciale, unde ești acceptat la budă contra vaccin! În vara asta, am fost o singură dată în stațiunea Mamaia, la început de sezon. Toată ziua am căutat o toaletă publică pe faleza de la Melody Bar, în sus și-n jos! Nu am găsit și nici la terase nu m-au primit, dacă nu comandam mai întâi! Adevărul e că se fură! În schimb, am realizat câteva performanțe personale în condiții de deșert maxim cu un scorpion pe nas. În deșert nu poți să faci după cămilă, cunoscută fiind curiozitatea ei maximă în materie de dimensiuni...Dialog între două cămile. “Câți?”. “Ce câți?” Poate Cîțu! Am strâns din dinți până când am rupt un năvod! Am reprodus la fix întreaga mimică facială a regretatului actor Puiu Călinescu. M-au întrebat unii dacă sunt de la DIVERTIS... Ca să nu ud pantalonul de pe mine, am mers cu picioarele împreunate în formă de X. Am spus de 100 de ori în gura mare îndemnul lansat în gările abandonate: “Pișă-te că pleacă trenul!” Da de unde, ăștia nu mai au nici cale ferată! Ca să nu fac pe mine, m-am smuls brusc din starea de “beatitudine” în care mă aflam. Am încercat să iau în brațe un boschet, dar era locuit! Batistă nu aveam la mine...Până la urmă, m-a salvat un ospătar milos, să-i dea Dumnezeu prostată forte! Ce fericit am fost! Poate că acum sunt toalete suficiente…

Nu știu, nu mi-a mai trebuit Mamaia toată vara, deși primarul Chițac ne-a asigurat că nu sunt necesari pamperșii și nici punga TAROM... la purtător...De când inhalez promisiunile domnului primar, am căpătat un tic. Trag apa peste tot! Nu este greu să vă imaginați de ce...Când eram la un pas să aplaudăm realizarea primului proiect ca lumea lansat de Primăria Constanța, aflăm că s-a înfundat! Din păcate, buda, cea cu ceas deșteptător, oracole, ștergătoare dorsale cu fitil, loc pentru lipit guma mestecată și tras săgeți cu arcul lui Cattani, nu a fost implementată nici până în ziua de astăzi! Domol cum îl știm, primarul Chițac a ratat din nou întâlnirea cu colaboratoarea sa de bază, pentru a se umple de glorie și pe noi de...bucurii!

Felicia Ovanesian, tăcută și muncitoare, a salvat demnitatea cetățeanului intrat la budă! Să recunoaștem, fiecare dintre noi s-a aflat în buda unei instituții în situații stânjenitoare, constatând lipsa elementară a hartiei igienice! Aflați în situații disperate, cetățenii au recurs la tot felul de gesturi limită! În condiții de forță majoră, au sacrificat actele de identitate, au cerut să se revină la formatul vechi al BI, dar cu foi mai multe, au distrus presa scrisă de la tarabe etc. Dacă luăm în calcul și lipsa apei din unele toalete publice, realizăm cât de jos s-au coborât cei care administrează astfel de locații. Felicia Ovanesian a lăsat deoparte celelalte priorități ale orașului și s-a axat pe refacerea demnității cetățeanului când se află el la budă. Nu înainte de a aduce un omagiu colegilor ei de altădată din Primăria Constanța, care se ștergeau de nevoie la fund cu directivele PCR! Unii au ajuns dizidenți pe chestia asta! Cum așa? Simplu. Nu au citit ce scrie pe copertă!

Felicia Ovanesian ne surprinde tot timpul cu astfel de inițiative! Prin contribuția ei inestimabilă în Programul Buda, România a eradicat de pe teritoriul său contrabanda cu hârtie igienică! După un succes răsunător, inclusiv pe plan extern, proletariatul și-a recuperat în totalitate hârtia igienică ce i se cuvenea. Urmează a fi identificate coletele cu piatră pentru frecat călcâiele la comandă, nămol de Techirghiol, crema Nivea, leșie și alte produse de acest fel, interzise, alături de porumbul fiert, pe plajă.

Să mai zică cineva că în Primăria Constanța munca se măsoară în mentă! Freacă unii menta, dar nu organizat!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri