OMENIA - ÎN VIZIUNEA OMULUI DE AFACERI MOHAMMAD MURAD

OMENIA - ÎN VIZIUNEA OMULUI DE AFACERI MOHAMMAD MURAD(1725)


Omenia, da, până și omenia, a devenit ținta preferată a unor politicieni bine hrăniți, care au găsit de cuviință să-i tragă de urechi pe cei care și-au exprimat dorința de a-i ajuta pe cei care vor să facă ceva în viață, au și idei, dar nu se pot mișca din cauza lipsei de bani și logistică. Indivizii din prima categorie, a miloșilor, au fost luați pe sus și admonestați pe motiv că încurajează lenea și parazitismul! Că, dacă încurajăm mocangeala, unde o să ajungem! Sigur, când nu contribui cu nimic la nimic, e ușor să critici și să pozezi în cunoscătorul a tot ceea ce mișcă pe pământ!

Conceptul de omenie a fost profund schimbat din temelii de acțiunile întreprinse în ultima vreme de omul de afaceri Mohammad Murad. El a trecut de la banalul pachet cu alimente, pentru care cetățeanul obișnuit nu trebuie să depună nici cel mai mic efort, la sprijinul direct și concret al cetățeanului care vrea cu adevărat să facă ceva util pentru el, familia lui și societate.

Din pură omenie, Mohammad Murad a promis că îi va ajuta pe cei care preferă această formulă decentă de a fi sprijiniți în tentativa lor de a fi antreprenori, de a aplica cinstit și de a scăpa, în același timp, de sărăcie...Cu acest scop, mai mult decât nobil, unicat în țara românească, cunoscutul om de afaceri a înființat generosul proiect, “Atelierul de Afaceri”.

Nimeni nu cerșește, toată lumea muncește! Cu alte cuvinte, dominantă este starea de egalitate de la începutul până la sfârșitul acțiunii, fiind stimulată creativitatea fiecărui participant care visează să ajungă patron pe propriile sale cunoștințe teoretice și practice.

Eu spun că, atunci când s-a hotărât să întindă o mână de ajutor celor câteva sute de persoane interesate să-și schimbe viața în bine, Mohammad Murad nu a făcut-o din milă, ci dintr-o omenie structurată pe realitatea existentă, și nu pe poezie. Dovadă faptul că patronul de la “Phoenicia” s-a angajat să coordoneze singur întreaga acțiune. De asemenea, a asigurat baza materială și de producție, dotările necesare pentru derularea în bune condiții a tuturor activităților.

Aici, la acest capitol, își spune cuvântul experiența aproape unică a lui Mohammad Murad, lider în Turism, medic, dar și cunoscător a mai multor meserii! Lui Mohammad nu îi este rușine să coboare, dacă este nevoie, la munca de jos...Într-o vară, îmbrăcat exemplar în cămașă albă, a servit, cu dedicație, turiștii! Gestul său a fost comentat pozitiv în multe locații turistice din țară!

Să te servească Mohammad la masă și tu, turistule, să te bucuri de o asemenea onoare, reprezintă un eveniment pentru cel care are parte de așa ceva…Dar să muncești cot la cot cu el și să ai șansa, de “a fura”, cum se spune, câte ceva din afacerea lui de succes?

Asta, da, OMENIE!
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri