Titlurile de campioni mondiali la lupte pe plajă se decid la Constanța

Titlurile de campioni mondiali la lupte pe plajă se decid la Constanța(611)


Cea mai așteptată competiție internațională de lupte pe plajă- Beach Wrestling World Championships 2021 va avea loc la Constanța, în perioada 23-26 septembrie, într-o locație specială- Plaja Neversea. Evenimentul este organizat de Federația Română de Lupte, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța.

Deschiderea evenimentului va avea loc joi, 23 septembrie, începând cu ora 15:30.

Peste 600 de sportivi și oficiali din peste 50 de țări vor participa la Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă.

Publicul se va putea bucura de lupte pline de adrenalină și procedee spectaculoase. Intrarea va fi liberă pentru toți cei care vor dori să încurajeze componenții Loturilor Naționale ale României, în cursa lor pentru medalii și să se bucure de un spectacol garantat. Cei prezenți vor avea ocazia să participe la o mulțime de evenimente cultural-artistice care evidențiază valorile locale dobrogene și naționale. Programul va conține și meciuri demonstrative de lupte tradiționale tătărești – Küreș.

Luptele pe Plajă au cunoscut o ascensiune rapidă pe plan mondial, astfel încât această disciplină va deveni olimpică, începând cu Jocurile Olimpice 2028.

Întrecerea mondială din acest an este o premieră. Federația Internațională UWW a dorit să recompenseze România pentru implicarea din ultimii ani, iar țara noastră a fost aleasă în calitate de gazdă pentru toate categoriile de vârstă: cadeți, juniori și seniori.
 

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri