PEPINIERA DE CADRE-NEAMURILE PROASTE

PEPINIERA DE CADRE-NEAMURILE PROASTE(850)


În Parlamentul României, neamurile proaste ale politicianului reprezintă un procent însemnat din resursele umane existente și pepiniera de cadre. Pe lânga neamuri, indiferent de rasă, naționalitate, sex, contează foarte mult, cățel și purcel, includ aici și ramura fini, cumetri, prieteni. Într-un procent mai mic, cunoștințe ocazionale, obligații, relații trecătoare.

Neamurile politicianului reprezintă un element de stabilitate, fie el și doar vizual. Se țin toți unul de celălalt legați între ei ca pe un ciorchine de struguri. Imaginați-vă ce impact ar avea pe holurile Parlamentului un tablou uriaș în care să fie reprezentat politicianul și marea lui familie...Din motive lesne de înțeles, nu am nominalizat amanta, deși ea apare uneori imortalizată într-un colț sub forma unei menajere fruntașe.

Neamurile din Parlament ale politicianului se încadrează, după cum am subliniat mai sus, în grila -Neamuri proaste-. Ele au doar calitatea, dacă o putem numi așa, de a se înmulți din patru în patru ani în Parlamentul României...Sunt familii care își transmit fotoliul de parlamentar de la un membru la altul pe baza fluxului și refluxului politic. Nici nu-i simți când se schimbă între ei!

De regulă, neamurile proaste ale politicianului nu lasă nimic în urma lor! Decât dezastru, gunoaie, chiștoace de țigară și sticle goale. Ca în Gara de Nord. Cunosc o familie de parlamentari. Au tras, până acum, tată și fiică, doua mandate parlamentare în pieptul lor de aramă, fără să se simtă vreo schimbare în peisajul local...Nici măcar imaginar! Familia respectiva adoptă tactica lui Mircea la Cozia, fiind vizibile doar umbrele lor, inclusiv la audiențe. Chiar și atunci, după cum am constatat, foarte rar...Ineditul constă în faptul că perechea politicianistă este reprezentată de tată și fiică! Poate de aceea se înțeleg perfect! Nu vorbesc niciodată unul fără celălalt. Ca să fie mai siguri pe viitorul lor politic, nu vorbesc deloc. Tata este și afacerist. Fata, un politician cam trist.

În cazul relatat, în materie de neamuri proaste, este o excepție...Sunt multe exemple proaste în Parlament. Prima grijă a politicianului parvenit e să își pună familia la adăpost, ca și cum asta ar fi principala sa sarcină! Și într-un fel, se pune și pe el la adăpost. Neamurile proaste reprezintă punctul slab al oricărui politician care se ocupă cu astfel de aranjamente. În timp, neamurile proaste transforma locurile din Parlament în cuibușoare proprii ale nebuniei…Unii politicieni și-au promovat șoferii pe post de consilieri! Îi învață să țină volanul drept.

Bătălia dintre politicieni este de paradă. În realitate, cafturile dintre neamurile lor proaste sunt crancene! Ele decid!
 
jooble.org