Investiții de 50 milioane de euro în rețeaua de transport a energiei termice

Investiții de 50 milioane de euro în rețeaua de transport a energiei termice(438)


Este pentru prima dată după 30 de ani când la Constanța se fac investiții pentru schimbarea rețelei de transport a energiei termice. Primăria Constanța a făcut toate demersurile pentru a contracta fonduri europene prin POIM Axa 7.1, în valoare de 50 de milioane de euro. Investițiile se vor derula în 3 etape și presupun schimbarea a 50 km rețea.

În momentul de față se află în derulare achiziția pentru „Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța” Etapa II prin care s-a propus reabilitarea a aproximativ 13 km traseu aparținând Magistralei II, precum și breteaua de legătură dintre cele două magistrale. Valoarea totală a lucrărilor este de aproximativ 20 de milioane de euro.

Achiziția care presupune „Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța" Etapa I se află în reevaluare la Agenția Națională a Achizițiilor Publice și va fi reluată în scurt timp. Această etapă vizează reabilitarea a 22 km traseu aparținând Magistralei I, precum și breteaua de legătură dintre cele două magistrale.

De asemenea, în scurt timp va fi demarată și achiziția pentru Etapa III, care presupune reabilitarea altor 15 km de rețea și pentru care se vor atrage fonduri europene în valoare de 10 milioane de euro.

Conductele vechi, cu un grad de uzură extrem de ridicat își pun amprenta asupra serviciilor care sunt oferite constănțenilor. Vechimea conductelor este de aproximativ 38-42 ani, în timp ce durata de viață este de maximum 25 ani.

Detalii cu privire la achiziția etapei II de reabilitare a rețelei termice primare/transport a energiei termice pot fi găsite aici: https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100126124
jooble.org