Complexul Muzeal de Științe ale Naturii - Ofertă generoasă și în extrasezon! (883)
Sunt oameni care sunt făcuți să fie ceea ce sunt. Adrian Bîlbă face parte din această catogorie rară de adevărați iubitori ai naturii...Dacă poți să te ții după el, ai șansa unică de a-l vedea pe Adrian în diverse ipostaze temerare. Când pe motor, cu viraje periculoase pe Transfăgărașan, când pe ATV, când pe mare, când în mare, când alpinist, înfruntând toate pericolele pe care natura i le scoate în cale, demonstrându-ne cât este de frumoasă, dar imprevizibilă...Prin esența preocupărilor sale profesionale, eram convins că Adrian este frate cu natura...Da, natura este unul dintre frații săi, dar, în general, ca și în viață, cu prietenii, e bine să fii mai prudent, mai rezervat. Când nu au apărut astfel de situații, Adrian Bîlbă le-a creat artificial, ca să se antreneze și fizic, dar, mai ales, pentru viață...
Mulți cred că funcția de director al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța este floare la ureche! Un om născut nu pentru a fi director, o funcție onorifică și atât, ci pentru a iubi cu adevărat, a ocroti animalele și plantele, pentru a organiza și proteja un întreg complex muzeal. Adrian Bîlbă nu urcă de fițe cu motorul pe Transfăgărășan. Acolo sus, la înălțime, își umple plămânii cu oxigen și își bucură sufeltul de măreția naturii. Refăcut aproape în întregime mental și fizic, își reia activitățile zilnice dedicate modernizării Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN).
Sezonul estival de anul acesta s-a incheiat cu un triumf: 450.000 de vizitatori au trecut pragul în lumea mirifică a naturii. Cu adevărat, o altă lume! Lumea lui Adrian Bîlbă și a echipei sale de specialiști și îngrijitori. De aproape un an de zile, s-a alăturat acestei echipe și noul președinte al Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, care, printr-un amplu proiect, privind EDUCAȚIA, poate ajuta mai mult și mai eficient Complexul Muzeal, cu o ofertă integrată: acvariu foarte modern, Delfinariul extins, un teatru.
Rezultatele obținute, în vara aceasta, de către slujitorii naturii, de la Delfinariu, Microrezervație, Planetariu, Acvariu și celelalte secțiuni, reprezintă o dovadă clară a seriozității și profesionalismului echipei lui Bîlbă...Repet, peste 450.000 de vizitatori într-o vară! Numeric, au depășit cu mult numărul vizitatorilor din anii 2019 și 2020, cumulat! Ca niciodată, cele mai multe dintre spectacolele cu delfini s-au desfășurat cu casa închisă, în ton cu pretențiile unor veritabile vedete...Ni NI și CHAN CHAN au făcut și reprezentații suplimentare, de dragul fanilor lor!
A fost o lungă vară fierbinte, cu realizări deosebite în contul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța! Dar, aici, în numele perseverenței, lunga vară continuă! Toamna se repară ce se strică vara! E rândul constructorilor să intre în scenă, generic vorbind, pentru remedierea unor defecțiuni, efectuarea de lucrări de reparații, amenajări, modernizări etc. Ca o noutate absolută, va fi construită o superbă terasă lacustră.
Vorbim de o lungă vară fierbinte prelungită dar, în realitate, ea se transpune într-o lungă iarnă în care sunt verificate adăposturile, se asigură hrana pentru animale pe întreaga durată a sezonului rece. Se poate spune că pentru Adrian Bîlbă, greul abia acum începe! O iarnă bine gospodărită se reflectă vara în performanțele obținute de fiecare secțiune în parte, începând cu inegalabilele spectacole ale delfinilor și terminând cu excursiile stelare de la Planetariu. Doar așa poți înregistra vizitatori intr-un singur an, cât în ultimii doi! Astea sunt argumentele care îl definesc pe doctorul Adrian Bâlbă în fruntea CMSN, un profesionist de excepție. Foarte optimist, acesta a ținut să ne precizeze:
„Ne pregătim de iarnă – hrană pentru animale, tot ceea ce este necesar ca să putem funcționa pe timp de extrasezon. Este vorba de sezonul dumneavoastră, al constănțenilor. Vă așteptăm în vizită, aveți ce vedea. Sunt o mulțime de animale, un loc unde puteți petrece o după-amiază frumoasă. Sunt zile încă minunate. Vă așteptăm!"