CÎȚU NU MĂNÂNCĂ PÂINE, DAR ÎI PLACE CIRCUL!

CÎȚU NU MĂNÂNCĂ PÂINE, DAR ÎI PLACE CIRCUL!(833)


Cei doi candidați la șefia PNL, Orban și Cîțu, ne oferă aproape zilnic câte un spectacol grotesc, care ne demonstrează nouă cât de schimonosit arată omul avid de putere.

“Pâine și circ”, aceasta era rețeta succesului electoral în perioada în care demagogia era în floare. Mă rog, ca și acum. Au intervenit totuși unele schimbări. De pildă, premierul Cîțu nu mănâncă pâine, dar, în schimb, îi place circul! Cel mai mult, circul făcut de el cu sprijinul echipei sale câștigătoare, mai mult de zgomote. Pe post de flașnetar, Rareș Bogdan.

Până la domnia sa, pâinea și circul reprezentau împreună simbolul debandadei la romani. Un al treilea simbol al falsei dizidențe era reprezentat de salamul făcut din soia. E drept, chiar toate la un loc, reprezentând demagogia autentică, pâinea, circul și salamul din soia, nu mai au efectul propagandistic de altădată...Totuși, povestea cu pâinea a mai știrbit câte puțin, câte puțin din personalitatea proeminentă a premierului gen erou al întrecerii socialiste! Ca să nu spun că dacă ar fi candidat la nivel național, l-ar fi costat enorm gafa cu pâinea!

În opinia mea, o gafă de proporții uriașe, cu efecte colaterale în timp. Sunt candidați la funcții mari care, ca să-și vadă sacii în căruță, adică să fie convingători în fața electoratului lor, au înghițit broasca râioasă pe nemestecate! Nu am auzit pe nici unul dintre pretendenții la putere să spună “Eu nu înghit broaște râioase”! Ba, dimpotrivă, ca și în cazul celor doi pretendenți la șefia PNL, au dovedit amândoi că sunt în stare de orice compromis, doar, doar se vor reabilita…

Până la urmă, interesează pe cineva reabilitarea personală a vreunuia dintre candidați, care oricum și-au pus nămol de Techirghiol în cap? Văd că nimeni nu se arată a fi îngrijorat de faptul că atât Cîțu, cât și Orban, folosesc partidul ca decor în campania lor electorală! Și, la sfârșit, cu ce se va alege învingătorul? Așa-zisul învingător...Cu un PNL șifonat și abuzat de doi candidați care au făcut excese de demagogie și de atacuri reciproce sub centură. Mai grav, s-au înjurat ca la ușa cortului, pe care au mutat-o în dreptul partidului, că se aude mai bine…

Cel care va câștiga va avea obligația de a reface imaginea șifonată a PNL, care nu are nicio legatură cu cetățeanul turmentat din America și nici cu cel care face reclama palincii... PNL nu era un partid de mahalagioaice. A stricat tot echilibrul Rareș cu stilul său de orator pe bază de mulți decibeli împrăștiați. Nu era un joc piramidal dedicat celor care râvnesc la funcții de-a gata...Nu era rampă de lansare a unui american turmentat la București, deși inițial trebuia să ajungă la Paris…

Președintele, indiferent care va fi el, va pleca din start cu propria lui “moștenire grea”: deteriorarea imaginii partidului pentru o candidatură de doi lei! Domnului Cîțu îi place în continuare circul politic, drept care și-a trimis dresorul, cu biciul în mână, prin organizațiile răzvrătite...Așa apare în ochii opiniei publice Rareș Bogdan, care, dacă ar mai fi fost doar jurnalist, ca să-l reabiliteze pe Cîțu, ar fi înghițit și mâine o mașină cu pâine! Mare este grădina lui Dumnezeu și mulți brutari falși se plimbă prin ea!

Am și eu o întrebare.
Chiar nu ați găsit doi candidați normali pentru PNL? Înțeleg că pe Cîțu l-ați congelat în urmă cu 20 de ani ca să vedeți ce iese...În fine, ați văzut, dar cu Orban ce-ați avut?
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri