Vernisajul Taberei de Pictură *Lucian Grigorescu*, veselie și culoare transpusă pe pânză

Vernisajul Taberei de Pictură *Lucian Grigorescu*, veselie și culoare transpusă pe pânză(1420)


Sâmbătă, 28 august 2021, Tabăra Internațională de Pictură „Lucian Grigorescu” a ajuns la finalul celei de-a XVII-a ediții. Încheierea evenimentului a fost punctată printr-o inedită expoziție de pictură care a captat interesul atât al iubitorilor de artă cât și al reprezentanților administrației publice locale și al presei locale și județene.

Ediția din acest an a fost organizată în cadrul proiectului ,,Culture in Eternity”, finanțat prin Programul România-Bulgaria Cross-Border Cooperational Programme 2014-2020, Axa Prioritară 2 O regiune Verde, Obictiv Specific-2.1.Îmbunătățirea utilizării durabile a resurselor și patrimoniului cultural.

Vernisajul s-a desfășurat în sala de festivități a Cercului Militar Medgidia și a cuprins un număr de 38 de lucrări aparținând celor 19 pictori din România și Bulgaria, după cum urmează: Mircea Costea, Dan Cârjoi, Eusebio Spânu, Ioana Lavinia Streinu, Daniela Gherghe, Aurelia Neculai, David Leonid Olteanu, Adina Dogaru, Papadopol Constantin, Maria Cioată, Ilie Chioibaș, Mariea Petcu Chioibaș, Zigman Claudia Laura, Zigman Mihai, Boryana Mocheva, Natalia Karapencheva, Adrian Kosev, Ivan Ivanov și Fikrat Salimov.

Prezent la expoziție, criticul de artă Alice Dinculescu, a elaborat o sinteză a simbolisticii și a mesajelor transmise de artiști prin intermediul picturilor pe pânză, analizând în detaliu fiecare lucrare în parte.

Ca urmare a acestei ediții, colecția de artă din municipiul Medgidia a devenit mai bogată, însumând un total de peste 550 de lucrări.

Oficialitățile publice locale au mulţumit tuturor artiștilor prezenți pentru participare, oaspeţii fiind invitaţi şi la următoarele ediţii ale taberei de pictură.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri