PRIORITĂȚILE LUI CHIȚAC - ALEEA CU BĂLĂRII ȘI STELE

PRIORITĂȚILE LUI CHIȚAC - ALEEA CU BĂLĂRII ȘI STELE(966)


De când a ajuns primarul Constanței, Vergil Chițac le știe pe toate în mărime naturală! De la A la Z, ca la rebus. El centrează, el dă cu capul de pereți, nu vă sperieți! Dacă se grăbește, cu o eprubetă la el, în dotare, vreau să zic, poate să-și dea cu succes doctoratul în probleme de clorofilă și apă de gură. De când administrează spațiile verzi ale Constanței, cochetează cu lumea "ierbivoarelor"! Deocamdată, din câte știu, catedra de fotosinteză a fost mutată la clasa de sexologie externă a doctorului Barna...Cel care ne învață să facem sex prin semne și să mimăm orgasmul printr-un cântecel voinicel.

Avem un primar vegetal. El este implicat în soluționarea conflictelor la nivel de canalizări și boscheți, care, atenție, pot fi folosiți pe post de adăposturi de către talibani! Dată fiind situația externă, ar fi cazul să își ia un consilier cu turban sau cu capul în cârpe. De când a intrat sub tutela “verzilor”, lui Chițac, Primăria Constanța a lansat un singur program coerent intitulat “Sunt bălăriile prietenii omului?” Au urmat, e drept, și alte studii aprofundate, care militează în esență pentru eradicarea buruienilor din fața blocurilor. Dar și a celor care taie frunza la câini, lăsați fără obiectul muncii!

Normal ar fi ca de spațiile verzi să răspundă doar Felicia Ovanesian și nu ditamai amiralul! Că ea le și irigă, după cum se pronunță...Pentru constănțeni, buruienile vara sunt ca poleiul iarna. Îi feresc, îi feresc, până îi trântesc! Cum deschide cineva din conducere gura, cum apar noi amenajări de spații verzi neprelucrate, oaze de napi gen “Nu mă uita!”, garduri vii, urzici spontane etc. Avem la Primărie utilajele pregătite special pentru operațiunile de rumegat frunzele îngălbenite înainte de termen…

Primarul s-a îndrăgostit de iarba verde de acasă și își face ierbar singur. Marile lui tactici de luptă, ca amiral în fostă foncțiune, s-au consumat pe bălării. Nu spun că spațiile verzi nu au importanța lor, dar nu aud altceva decât bălării și iarăși bălării! Fac și eu ca în sceneta cu halatul. Dar proiectele, proiectele promise, serioase, unde sunt? Aaaa, daaaa, să nu uităm, un proiect grandios de costisitor, care o să ne doară rău, da’ rău de tot, “Hollywood Walk of Fame”! O alee a vedetelor, ca la Hollywood!

O Alee cu stele? Care stele? Vai de ele! Acum, acum, la sfârșitul lunii, acest proiect se va vota! Urgent!!! În loc să aprobe pe ordinea de zi modificarea regulamentelor aberante, vezi parcarea, preferă un Hollywood de bășcălie! Acestea sunt problemele stringente de rezolvat la Constanța, care ocupă tot timpul primarului!

Nu-i fac eu primarului Chițac agenda, dar mă așteptam să fie prezent la acțiunea “Atelierul de Afaceri”, organizată de Mohammad Murad! O acțiune unică în această regiune a României, în care un personaj important se oferă să-i ajute, inclusiv financiar, pe cei care vor să pună de o afacere, dar nu au cu ce! Ca primar al orașului Constanța, frate cu Năvodariul, domnul Chițac avea obligația morală de a participa la o manifestare care se vrea a fi un exemplu de omenie, ambiție și susținere. Adică, vreau să spun, un om de afaceri investește în zonă și dă o șansă unor cetățeni, care pot fi foarte bine și constănțeni!

Primarul ales își pune palma-n fund și nu se deranjează să rostească doar câteva cuvinte de încurajare unor tineri! Are, în schimb, timp, lăsând vraiște treburile Primăriei, ca să salute, nu mai spun în ce stil, prezența premierului la Constanța! A preferat o întâlnire cu colegii de partid! Nu pentru a inaugura vreun obiectiv economic, ci pentru a-i face primului ministru campanie electorală, fiind angajat în mizerabila luptă pentru șefia PNL! Printre aplaudacii săi se numără și primarul Chițac! Știe domnul amiral cum să bată toba și cum să-și sufle singur în pânze!

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri