Începe Festivalul JazzUP Sea, ediția a III-a

Începe Festivalul JazzUP Sea, ediția a III-a(383)


Cele patru concerte tematice la care vor participa unsprezece muzicieni vor crea o experiență multifațetată la malul Mării Negre

Evenimentul, organizat de Asociația CultArt și finanțat de Primăria Municipiului Constanța, va avea loc în perioada 26-29 august 2021, în orașul Constanța și stațiunea Mamaia. Festivalul JazzUP Sea va fi un tur de forță și va crea o experiență muzicală multifațetată. Patru concerte tematice, unsprezece muzicieni și un program artistic eterogen reprezintă invitația organizatorului. Valoarea totală a proiectului este de 276.000 lei.

Cele patru concerte au fost gândite tematic, pentru a se adresa mai multor categorii de public: muzică clasică, jazz clasic, jazz contemporan și jazz electronic.

Astfel, primul concert este programat joi, 26 august, de la ora 19:00, la Muzeul de Artă Constanța. Intitulat „Front de Mer”, concertul include un repertoriu de muzică clasică de la începutul secolului trecut, din întreaga lume, adusă printre exponatele muzeului, în interpretarea muzicienilor Sabin Laviniu Penea (vioară), Eliza Gabriela Puchianu (pian) și Eduard Zecheru (violoncel).

Intrarea este liberă, dar se face în baza unei rezervări la adresa de e-mail rezervari@jazzup.ro sau la 0768.300.600.

Festivalul continuă vineri, 27 august, ora 19:00, în Piațeta Cazinoului Constanța, cu un concert de jazz clasic. Acest concert, intitulat „Bon Ton”, propune un program de jazz clasic, reunind piese din perioada Early jazz, chansonettes, miresme și povești, la umbra bătrânului copac, lângă Cazino. Concertul va fi susținut de Viorica Pintilie & Friends, în formula Viorica Pintilie (voce), Cătălin Răducanu (pian), Michael Acker (contrabass) și Sabin Laviniu Penea (vioară).

În cea de-a treia seară a festivalului- sâmbătă, 28 august, ora 19:00 – publicul este invitat în Piața Ovidiu, la un concert de jazz contemporan, intitulat expresiv „Tower of Babbel”. Cântece tradiționale de pe trei continente, reimaginate și electrificate vor fi interpretate de Sabin Laviniu Penea (vioară), Alex Arcuș (saxofon, caval și flaut), Ghassan Bouz (percuție), Alexandru Stoica (oud și cobză), Cătălin Răducanu (pian) și Michael Acker (electric bass).

Duminică, 29 august, de la ora 19:00, ultima seară a festivalului este dedicată jazzului electronic, pe faleza Cazinoului Mamaia. Lofi, broken beats, funky keyboards și vioara electrică se reunesc sub titlul „Rumble & The Jungle”, în interpretarea artiștilor Albert Tajti (keyboards), Sabin Laviniu Penea (vioară) și Tavi Scurtu (drum machine și electronics).
Accesul la cele trei concerte din perioada 27-29 august este liber și nu necesită rezervare.

Mai multe informații despre acest festival pe https://jazzup.ro/, pe pagina de Facebook JazzUP și pe contul de Instagram jazzup_official.  

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri