Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
CHIȚAC TACE CHITIC ÎN FAȚA LUI HORICĂ CEL MIC!

CHIȚAC TACE CHITIC ÎN FAȚA LUI HORICĂ CEL MIC!(1428)


Horia Constantinescu, zis, cel mult, Horică, cel care face lampa mai mică...De unde și până unde comisarul Cattani? Pentru care merite, întreb, individul ăsta, Horia Constantinescu, s-a autointitulat sau a fost intitulat drept un Cattani? Care este marele mafiot căruia i-a venit de hac? Care este captura cea mai mare din palmaresul său, fie ea și de scoici artizanale sau de garizi expirați? Un luptător împotriva corupției de la 1907 încoace, care ascundea pământul sub brazdă, sperie lumea, asta slabă de înger, fugărită de unul care, pentru că i s-a greșit tratamentul, se recomandă drept Cattani! De ce se laudă peste tot cu anturajul lui de șmecheri și de bătăuși, cu care i-a asigurat protecție lui Liviu Dragnea? Ca să luăm aminte, noi, cei care vrem să aflăm adevărul, despre relațiile sale sus-puse, în special cu familia lui Adrian Năstase...Și despre toți ștabii care s-au folosit, nu pe degeaba, de Horică...

Dintr-un singur punct de vedere este imbatabil domnia sa. E primul comisar prefabricat care a făcut dovadă că se spăla pe mâini cu mult înainte de pandemie, fiind cooptat în Brigada “Cu mâinile curate”. Pe Horică, de la Costinești, căci despre el este vorba, l-am văzut în diverse ipostaze. Gonind cu mare scandal de pe plaja sa o biată doamnă, alergându-l pe Făgădău prin Primărie, elaborând regulamente de neimaginat, sau confiscând portocalele de pe rața expirată...Dar niciodată în postura unui comisar "pi vini”!(pe vine), ce îți dă impresia că vrea să scoată pistolul(cu fulgi de porumb) și să-l îndrepte spre tine!

Aflăm, dintr-un interviu publicat în ziarul ZIUA, noi episoade romanțate din viața lui Horia Constantinescu. Omul, cât timp a vorbit, a stat “pi vini” gânditor, amintindu-ne de importanța istorică și ecologică a toaletelor turcești. Horică ne ocupă meșteșugit tot timpul! Ba la smuls bălării, ba la vopsit gardul unde stă ascuns leopardul...Ca întotdeauna, când prinde liber din sala de sport și un jurnalist dispus să îsi piardă câteva ore cu domnia sa, se aruncă pe primul cal cu mânere și trece la exercițiile sale de smiorcăit și interviuri, unde, “pi vini”, mărturisește că e plin de vini! Că tot e mare fan de manele! “Să iau vini de la tine/Ca să-ți fie ție bine!”

Și de această dată, Horică se remarcă prin tupeul care l-a consacrat, văicărindu-se ca un “disident” autorizat, că este o victimă a puterii, de pe care curg zdrențele de firmă! Are bube, dar nu în cap! În realitate, buba este o pârjoală moldovenească STAS 8002, care i-a rămas lipită în frunte în timpul unui răzbel de pe vremea când conducea Protecția Consumatorului...Căci, din câte știu eu, dacă nu o ai, conștiința nu doare! Si, dacă nu o ai, fie și într-un procent mai scăzut, poți trăi și fără ea! Cattani să te numești!

Câtă fățărnicie! Să spui că acum ești supus înjurăturii constănțeanului, ca și cum acesta ar fi un derbedeu care nu are altceva de făcut decât să-l hăitutască pe dânsul! De unde atâta dispreț ca să reduci constănțeanul la nivelul unuia care nu știe altceva decât să înjure! Păi e îndreptățit să te tot înjure, cu vinile voastre, chipurile asumate  de tine! Câtă aroganță! Poate că, într-o bună zi, constănțeanul ăsta, obidit de atâtea amenzi, trafic haotic, sensuri unice, giratorii și taxe de parcare, n-o să te doar înjure, ci o să te dea afară din primărie!

Uite, mai nou, ce se mai petrece! Zilele trecute, Horică, abuzând de funcția sa, a încercat să umilească un polițist! Puțin a lipsit să nu dea cu el de pământ, supărat fiind că omul legii i-a atras atenția că nu a parcat corect! Și când te gândești că, pe aceeași temă, Horică dă amenzi cu nemiluita! Doar un turist rătăcit pe litoral să nu fii!

Ca în filmele sovietice, Horia se predă constănțeanului, pe care, știm cu toții, nu dă doi bani! Dacă l-ați vedea cât de fioros este când se află în exercițiul funcțiunii și ce-i face constănțeanului după ce l-a prins în plasa sa de jupân! Constat cu surprindere că Horia Constantinescu, cel din publicația menționată, nu seamănă cu Horică, cel care a băgat frica în populație! De aia se lamentează prea mult, se jură că nu fură, deși nu l-a întrebat nimeni! Ceea ce mă miră este lingușeala sa și reflexele, necunoscute până acum, celui care ia în contul său toate păcatele și greșelile șefului suprem!

Deci, la Primăria Constanța, dacă e ceva naspa, “di vină” este Horia și nu Chițac! Trebuie să recunosc. Noi ăștia, criticii primarului Constanței, am primit o lovitură care ne-a luat tot aerul! Di vină este Horia Constantinescu și nu primarul Vergil Chițac! Din acest punct imprevizibil, încep să regret că Horia nu s-a făcut popă! În rest, interviul conține foarte multe indicații din manualul lui Horică despre întreținerea spațiilor verzi. Halal director de Primărie! Ne învață cum să smulgem singuri iarba din fața blocului! O carte divină! Ca și gestul unui pesedist de a salva de păcate un liberal!

Așadar ne aflăm în faza incipientă a unui caz de fum fără foc. Horică declară că se încarcă domnia sa cu tot negativul din Primăria Constanța și primarul redevine alb ca varul...Dar de ce era nevoie de un asemenea sacrificiu suprem, în care un pesedist salvează un liberal de la dispariția sa politică! Dacă nu cumva avem în față un act de teribilism specific celor care se dau drept Cattani!

Ce facem, în primul rând, cu declarațiile triumfaliste ale primarului Chițac, care ne-a asigurat că totul merge brici? Și încă o întrebare. Cine preia vinile Feliciei Ovanesian?

Oare de ce CHIȚAC tace CHITIC după o asemenea infamie?

 


 


  

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri