Reuniune de elită a baschetului 3x3 mondial la Constanța

Reuniune de elită a baschetului 3x3 mondial la Constanța(648)


Naționale de top din ierarhia mondială a baschetului 3x3 se vor reuni în acest weekend la Constanța pentru FIBA 3X3 Europe Cup Qualifier Constanța Romania 2021.

Evenimentul, finanțat de către Primăria Municipiului Constanța și organizat de către Asociația Județană de Baschet Constanța, va avea loc în zilele de 14 și 15 august, în piațeta Perla din Mamaia, iar fanii vor putea încuraja pe viu naționala de baschet 3x3 a României, prezentă la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

De asemenea, vicecampioana olimpică Rusia, alături de forțe ale baschetului feminin european precum Spania, Olanda, Germania sau Ungaria vor participa la turneul care contează și pentru circuitul mondial de 3x3. De peste ocean li se vor alătura naționalele Canadei și Statelor Unite, transformând evenimentul într-unul de elită.

Fanii vor putea urmări cei mai buni jucători din clasamentul mondial 3x3, care se vor întrece pe parcursul a două zile pline de baschet.

Desfășurat în cea mai populară destinație turistică estivală din România, evenimentul va mai programa concursuri pentru spectatori, entertainment și alte activități. Toate acestea își propun popularizarea baschetului 3x3, disciplină olimpică la care România se numără printre echipele de top la nivel mondial iar Constanța este printre orașele care se implică în dezvoltarea ei.

Rezultatele echipelor constănțene pe plan național au fost încununate în weekend-ul recent încheiat de câștigarea Ligii Naționale de Baschet 3x3 de către BC Athletic Constanța, la masculin, în timp ce echipa feminină a obținut medaliile de argint. De asemenea juniorii constănțeni au obținut titlul la categoria sub 16 ani în turneul Sport Arena Streetball de la București.

Competiția internațională FIBA 3X3 Europe Cup Qualifier Constanta Romania 2021 este organizată de către Asociația Județeană de Baschet Constanța, cu finanțarea Primăriei Municipiului Constanța.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri