FELICIA OVANESIAN - LIMBAJ  *ALTFEL* !

FELICIA OVANESIAN - LIMBAJ *ALTFEL* !(1130)


 Conflictul izbucnit spontan între Felicia Ovanesian și Remus Negoi are la bază o dispută civică și de siguranța circulației în municipiul Constanța, unul dintre orașele cele mai semnalizate de pe Terra! Aflat într-o acută criză de imagine, parlamentarul s-a repezit să o treacă strada pe o băbuță! Un moment nefericit în cariera sa politică, deoarece baba nu avea de gând să traverseze și a început să se agite! Din această grămadă ca la rugby, a ieșit un tango de toată frumusețea, ca în aglomerările în care protagoniștii își dau brânci reciproc, profitând de faptul că zona respectivă nu este dotată cu balustrade.

"Martoră” naturală la scena descrisă mai sus, Felicia Ovanesian a catalogat gestul parlamentarului, acela de a o traversa strada cu forța, pe respectiva “pietoană”, ca pe un act evident de agresiune la adresa dreptului la liberă circulație...Baba nehotărâtă a avut noroc cu democrația noastră originală, pentru că, altfel, dacă era în America, o aruncau din tren! La noi, trenurile întârzie ore-n șir pe timp de vară și merg atât de încet, încât degeaba arunci o babă din tren! Dacă nu își ia viteză trenul, nici baba nu capătă turația necesară pentru a pune de un scandal politic!

Cu toate acestea, Felicia l-a făcut KO pe Negoi, catalogându-l drept MARȚAFOI! Nu a intrat în detalii, nu a făcut istoria speciei, s-a limitat la un enunț care a pulverizat orice tentativă de a mai cârpi cu ceva așa-zisa coaliție liberalo-useristă! În politică, am văzut și am auzit multe, dar o replică atat de veninoasă și un portret complet al babei, care își bagă nasul în treburile Primăriei Constanța, nu am întâlnit nicăieri! Nici pe vremea lui Vadim Tudor!

Păcatul este altul. Când e vorba să se ia la trântă în replici și șmecherii cu pesediștii, coaliția liberalo-useristă tace mâlc! Când se păruiesc între ei, nu au limite, nu au scrupule! Se expun cu ușurință, dau totul din casă, se trădează reciproc, se descoperă în fața adversarului etc. Se fac de caterincă, comparându-se cu diverse făpturi caricaturale sau diverse alte personaje din epoca de piatră.

Mă așteptam ca așa-zisa coaliție locală liberalo-useristă să redeschidă și să reactiveze atelierele de ace, bice, brice, carice și diverse alte unelte rău ascuțitoare, într-o perspectivă războinică cu cei de la PSD. Constat, însă, cu surprindere, că armata dată jos din pod de amiralul Chițac, alcătuită inițial din diverși pigmei, se reduce la două personaje sinistre - Felicia Ovanesian și Horia Constantinescu! Ei fac legea în teritoriu! Ei cu regulamentele absurde îndreptate împotriva cetățeanului! Ei cu sancțiunile drastice, ca să rămâi fără casă!

Felicia, ea cu tactica, ea cu gura, ea cu terasele, ea la Paris, ea cu poreclele, ea cu ea cu “listele negre”, care s-au îngălbenit, ca să știm cine este noul nostru stăpân...

Cât despre Horică, el cu birul, el cu abuzul, el, mai marele comandant de litoral, care amendează orice val!

  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri