Elevii constănţeni, angrenaţi în dezbateri pe teme spirituale(1269)


În contextul în care societatea, în general şi tinerii în special, se îndepărtează din ce în ce mai mult de la aspectele spirituale ale vieţii, concentrându-se mai mult pe aspectele ei telurice, Asociaţia Tinerilor pentru România vine în întâmpinarea lor şi va derula în săptămâna următoare, în mai multe licee din Constanţa şi din alte judeţe, proiectul “Dialoguri la ţintă”.

Unul dintre motivele principale ale demersului este impulsionarea tinerilor de a-şi exprima îngrijorările, trăirile, nelamuririle şi bucuriile în raport cu divinitatea, în public, în cotextul în care întreaga comunicare a tinerilor se desfăşoară virtual, în reţele de socializare precum Facebook şi Twiter, pe teme care nu tangenţează cu spiritualitatea. Invitatul de onoare şi partenerul acestei acţiuni este prof. Daniela Stan, inspectorul de religie ortodoxă al Inspectoratului Scolar Judeţean Constanţa.


“Proiectul nu este nou, l-am mai desfășurat cu succes şi în trecut. Tinerii cu care am interacţionat au fost foarte deschişi la dezbatere şi, în ciuda faptului că pentru actuala generaţie o dezbatere pe teme spirituale poate părea plictisitoare, aceştia au pus întrebări pertinente şi s-au angrenat într-o dezbatere inteligentă, argumentată, surprinzându-i chiar pe moderatorii ei”, a declarat Cristian Tănase, preşedintele Asociaţiei Tinerilor pentru România.

Programul dezbaterilor este următorul:
* Luni, 21 octombrie - 12.00 - Colegiul Național de Arte "Regina Maria" - Invitat Special: Pr. Eugen Tănăsescu,
* Marti, 22 octombrie - 12.30 - Colegiul Comercial "Carol I" - Invitat Special: Pr. Prof. Ilie Petre,
* Joi, 24 octombrie - 14.00 - Liceul Teoretic "Traian" - Invitat Special: Pr. Asist. univ. dr. Iulian Isbasoiu
* Vineri, 25 octombrie, ora - 12.30 - Liceul Teoretic "Decebal" - Invitat Special: Pr. Daniel Ivan.
Proiectul “Dialoguri la Ţintă” se va mai desfăşura în oraşele Iaşi, Galaţi şi Arad.


Asociaţia Tinerilor din România este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată anul acesta, care are ca obiective majore promovarea tinerilor în mediul social,economic şi educational, precum şi responsabilizarea acestora cu privire la viaţa lor şi rolul pe care îl au în familie, şcoală şi societate.
 

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri