DUBLĂ LANSARE DE CARTE!

DUBLĂ LANSARE DE CARTE!(639)


Biblioteca „Ioan N. Roman” Constanța, cu sediul pe str. Mircea cel Bătrân, nr. 104 A, organizează joi, 22 iulie 2021, ora 18.00, în Aula Bibliotecii o dublă lansare de carte: Mircea Lungu cu volumul C-am stat sub vânt, poezie, (Ex Ponto, 2020) și Sorin Roșca cu volumul Epistole din Pont, poezie, (Junimea, 2020).

Mircea Lungu este un poet reflexiv, conjugând meditația cu o firească tristețe cu care se încarcă orice privire atentă la vremelnicia ființelor și lucrurilor. Poezia sa are de-a face cu acea depărtare pe care o dă perspectiva într-un tablou, o așezare cu privirea țintuită spre orizont, acela către care se îndreaptă necontenit orice marinar fără să-l atingă niciodată.

Sorin Roșca, în schimb, este un poet solar, cu un verb incisiv, în care răzbate uneori tăișul ironiei și o colocvialitate care face poezia vorbăreață și certăreață pe alocuri. Poezia sa revendică ceva din moștenirea poeților goliarzi care celebrau bucuria vieții și a vorbei de duh departe de morala filistinilor și academiștilor.

Cărțile vor fi prezentate de către: Angelo Mitchievici și Ovidiu Dunăreanu, iar actorul Ionuț Dulgheriu (Facultatea de Arte) va recita câteva poeme, la alegerea lui, din cărțile celor doi autori.

Evenimentul face parte dintr-o serie de mese rotunde și lansări de carte care vor avea loc pe tot parcursul lunii iulie în Aula Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța promovând atât autorii Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, cât și autori prestigioși din țară.

Lansarea se încheie cu o sesiune de autografe, iar autorii vor intra în dialog cu cititorii lor.

Evenimentele organizate în cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța sunt promovate atât pe website-ul instituției, https://bjconstanta.ro/, cât şi pe pagina de FaceBook a acesteia.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri