Cultura constănțeană, o prioritate a Președintelui CJC!

Cultura constănțeană, o prioritate a Președintelui CJC!(585)


✅La sediul Centrului Cultural Teodor T. Burada a avut loc o întâlnire de lucru la care a participat președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, alături de Doina Voivozeanu, directorul instituției, de directorul artistic Dan Cojocaru, dar și de consilierul pe probleme culturale, Lică Gherghilescu.

👉În timpul discuțiilor s-au abordat mai multe subiecte de interes, printre care și organizarea unui festival al folclorului precum și reînființarea unui ansamblu folcloric al județului Constanța.

💬“Trebuie să gândim acest proiect foarte bine, să stabilim un buget pentru ca la anul să putem realiza acest festival al folclorului. Dacă vorbim despre o formație ori ansamblu de dans popular, aici, în Dobrogea, numele care ne vine în minte tuturor este "Brâulețul". Îmi doresc ca acest brand al Dobrogei, cu o tradiție de aproape 60 de ani să fie reînființat și reprezentativ pentru județul nostru așa cum este, "Ciprian Porumbescu" pentru Suceava ori "Perinița" pentru București. Acest proiect cultural poate fi realizat prin Centrul Cultural Județean Constanța Teodor T. Burada, instituție cu atribuții în domeniul cultural și educațional. Astfel, nimeni nu ar mai putea să desființeze acest ansamblu valoros al dobrogenilor. Trebuie să devenim cât mai activi și prezenți in viața culturală a județului Constanța” Mihai Lupu, Președintele Consiliului Județean Constanța

 

Consiliul Judeţean Constanţa 

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri