Gândiţi-vă bine înainte să urcaţi în prima mașină care vă iese în cale. La volan poate fi un taximetrist fals care nu numai că nu vă duce la destinația dorită, dar vă lasă și cu buzunarele goale!

Gândiţi-vă bine înainte să urcaţi în prima mașină care vă iese în cale. La volan poate fi un taximetrist fals care nu numai că nu vă duce la destinația dorită, dar vă lasă și cu buzunarele goale!(820)


Vara apar tot mai multe persoane care vor să profite de naivitatea turiștilor care vin la mare. Astfel, zilele trecute, polițiștii locali au identificat în zona Garii CFR un bărbat care efectua transport de persoane fără a deține autorizație emisă de autoritatea publică locală. În consecință, a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 1000 de lei conform LG 38/2003.

Nici taximetriștii autorizați care încalcă legea nu au scăpat de sancțiuni. În urma unei acțiuni tematice pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale referitoare la transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere, agenții au aplicat 54 de sancțiuni în conformitate cu prevederile Legii Nr 38 /2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, ale H.C.L.M nr.77/2021, ale OUG 195/2002 și ale Legii Nr.61/1991. Valoarea totală a amenzilor a fost de 11.850 de lei.

Polițiștii locali acționează în permanență în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare, dar și noi, clienții, putem evita orice incident neplăcut dacă respectăm câteva reguli elementare. Trebuie să alegem doar mașinile inscripționate corespunzător sau mijloacele de transport aletrnativ, să-i solicităm șoferului să pornească aparatul de taxat, dacă nu face acest lucru din proprie inițiativă, să ne elibereze bonul fiscal la finalul cursei sau să ne asigurăm că ne transportă la destinaţie pe traseul optim sau pe traseul solicitat ori convenit cu noi.

Orice problemă întâmpinată poate fi semnalată la Direcția Generală Poliția Locală, la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341/922.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri