SĂRMANUL CATTANI, CURG ZDRENȚELE DE PE EL!

SĂRMANUL CATTANI, CURG ZDRENȚELE DE PE EL!(1124)


Horia Constantinescu, zis și Cattani, zis și Omul cu Vermorelul, Căpăcelul și Universelul este de departe personajul cerebral din echipa care administrează șmechereste orașul Constanța. Eu așa numesc tot ceea ce este în defavoarea cetățeanului, șmecherește. La câtă caterincă a acumulat în oglinzile retrovizoare, deși spune că nu se uită niciodată în urma lui, nu am înțeles ce a avut de învățat de la consilierul său Cristian Hagi, care, pentru noi, este Coman doi! Poate doar stilul abrupt și ușor acrișor în care a efectuat un control dirijat la cofetăria Silvian, administrată de regele ciocolatei de la noi...Controlul s-a încadrat în stilul, pe atunci, al șefului Protecției Consumatorului. Stilul de kakao. Cattani tăia și spânzura pe nisipul de la Costinești, unde și-a făcut ucenicia în materie de controale și afaceri într-o gașcă aflată sub învățăturile pesediste ale familiei Nastase! Învățături care, iată, revin la nivel național și țin în șah actualul Guvern!

O spune chiar domnia sa în cuprinsul unor interviuri teribiliste, dar care mustesc de mândria de a fi contemporan cu unul dintre urmașii familiei Năstase. L-am revăzut recent pe Adrian Năstase pe micul ecran, jubilând ca-n zilele lui bune, încălțat cu pantofi de lux, că doar nu era să circule în șlapi, ridicând în slăvi PSD, lansând diverse mesaje “fraților” săi de suferință...Căci, fie vorba între noi, ce suferință poate fi mai mare decât mersul degeaba înainte și înapoi pe lângă obiectul Puterii!

Din reflex, m-am gândit la cei doi. Greu găsești puncte comune între Adrian Năstase și Horia Constantinescu. Adrian Năstase este un politician de rasă și un baiat cu multă carte la purtător. Horia Constantinescu este doar un Cattani barat căruia îi merge mintea în materie de intrigi sinistre. Este singurul personaj de pe scena urbei noastre în ochii căruia nu am zărit niciodată un licăr de omenie! Este un simbol al satisfacției celui care dă amenzi ca să-și satisfacă șeful. Este unicul individ care, ca să mă înjure, s-a inspirat din caracteristicile bolii de care sufăr de ani de zile! La mintea lui, care ia adeseori forma unei nuci de cocos, mi-ar fi tras și o amendă, dar nu avea chitanțierul la el! Este omul care a scos de peste tot, de peste tot, cu mâinile lui, urmele cu care unii rămân murdari pe bot! Dacă amenda ar deveni gen literar, Horia Constantinescu l-ar întrece la volume publicate pe Hemingway..! Atenție, însă, la modul în care folosește armele de vânătoare! Adrian Năstase a apăsat greșit exact pe glonțul principal din ruleta rusească.

Aud că lui Horică, cel fără de frică, i s-a mărit salariul! Bănuiesc că pentru merite deosebite în întrecerea socialistă la smuls bălăriile din fața blocurilor...Primarul Constanței,Vergil Chițac, nu se lasă și continuă marea comedie a erorilor care pun într-o lumină proastă PNL ! Nici pesediștii, buni manipulatori în politica de cadre bazată pe jocuri de culise, nu l-au împăunat pe Cattani în așa un hal, fără de hal! Îl aruncau de câteva ori în sus și uitau uneori să-l prindă!

Premiindu-și acoliții, promovându-i, ca în dragoste la prima vedere, ce vrea să dovedească primarul liberal al Constanței? Fie că execută cu sfințenie ordinele cuiva, fie că vrea să compromită politica de cadre a propriului său partid, generalizând imaginea unui sat fără câini.

Legăturile afective și de interese ale lui Cattani cu cei care gravitează în jurul lui Adrian Năstase, legături făcute publice chiar de personajul în cauză, ca motiv de mândrie patriotică, afectează grav imaginea PNL. Și ca să vezi întâmplare, tocmai dumnealui beneficiază de sporuri salariale! Îmi vine în minte sceneta aia în care un salariat recent concediat, îmbrăcat în blană de lux, se adresează patronului sau: “Domnule, sunt disperat, curg zdrențele de pe mine!”

Sărmanul Cattani, curg zdrențele de pe el!
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri