Alei de acces reabilitate, trotuare cu o infrastructură modernă și noi locuri de parcare în zona Dacia

Alei de acces reabilitate, trotuare cu o infrastructură modernă și noi locuri de parcare în zona Dacia(579)


Arealul delimitat de bulevardul Alexandru Lăpușneanu și strada Primăverii va fi reconfigurat total printr-un proiect care urmărește revitalizarea urbană a zonelor rezidențiale.

Urmează 3 luni de lucrări edilitare care vor schimba aspectul spațiului urban. Se vor reabilita străzile Pictor Ștefan Luchian, Pictor Nicolae Grigorescu și aleile Pictor Nicolae Tonitza, Cameliei, Iasomiei, Magnoliei, Mimozelor și Brândușelor, se vor moderniza aleile de acces către blocuri și zonele destinate circulației pietonilor iar spațiile dintre blocuri vor fi reorganizate pentru a fi transformate în parcări rezidențiale.

În prezent, echipele administratorului drumului public lucrează simultan la amenajarea a trei zone care vor găzdui spații destinate parcării autovehiculelor.

Pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în zona blocului L1 se refac suprafețele, în vederea aplicării stratului de asfalt. Amplasamentul situat pe locul unui teren viran este stabilizat prin turnarea mai multor straturi de piatră și se montează bordurile care vor delimita locurile de parcare.

Lucrările se extind și pe terenul delimitat de aleea Pictor Nicolae Tonitza și aleea Cameliei, unde este reamenajată suprafața carosabilă. Echipele administratorului drumului public intervin în aceste zile cu utilaje pentru excavarea terenului.

O altă zonă de interes este cea situată pe aleea Cameliei, în dreptul blocului LE51, care este reconfigurată pentru a fi create condiții civilizate pentru parcarea autovehiculelor.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri