ÎNTOARCEREA LA MĂCELĂRIE

ÎNTOARCEREA LA MĂCELĂRIE(849)


S-a inaugurat noul sistem de promovare în diverse funcții de conducere, consilieri din noua generație, purtători de mapă și purtători de sapă. La sapă, diferența o face Protecția Muncii. La început, își dădeau peste picioare doar cei cu sapa. Acum, procedează la fel și cei cu mapa! Ceea ce înseamnă dublarea sarcinilor de serviciu ale celor de la Protecția Muncii! Sistemul este inspirat din bătrânul joc de table marinărești cu zarurile în cănuță și loc pentru scuipat. Nu în cazul doamnelor, când sunt interzise și anumite expresii de genul “babaroase” sau alte considerente vulgare, cu apropouri la gabaritul feminin.

Promovarea prin zaruri nu reprezintă chiar o premieră. Ea a fost testată și aplicată în anii în care PSD tăia și spânzura în țara asta! Noul guvern l-a reintrodus în onoarea doamnei Dăncilă, care, în continuare, de liberali nu are milă! Dacă nu ați mai jucat table de multă vreme și ați uitat momentele istorice ale evoluției lor, vă reamintesc că doamna Dăncilă a fost premierul României și se gâdilă foarte repede! Acum i s-a oferit pe tavă o nouă funcție teribilă: consilier la BNR ! Adică dreapta de serviciu a lui Isărescu! Dacă tot era nevoie urgentă de o dreaptă de fier, mai bine promova mâna din “Familia Addams”, care avea liberă trecere peste tot!

Cititorii mă-ntreabă pe baza căror calități a fost promovată...Este o reminiscență a trecerii domniei sale prin filtrul de prim-ministru sau o recompensă pentru că i-a convins pe japonezii dintr-o delegație să mănânce savarine? Gurile rele spun că posturile grele, cu mari răspunderi pe toate planurile, sunt decise la babaroase de “capii” alianțelor ad-hoc! Câștigă cine dă primul șase-șase. Măsurarea forțelor în babaroase se face la nivel de conduceri de partide, pentru a se da mai multă greutate momentului istoric! De regulă, ele tranșează astfel impunerea pe diverse funcții de conducere a unor persoane controversate, discutabile din punct de vedere profesional, dar susținute politic! Deși, sunt sigur, că nu mai interesează pe nimeni dacă cineva are sau nu bacalaureatul luat...Nu cred că doamna Dăncilă are nevoie de prea multe studii ca să ducă singură în brațe tot BNR-ul cu Isărescu și Croitoru bonus...A cărat domnia sa România în spate! Și acum o să procedeze la fel! O sa bată din ușă în ușă la relațiile sale din străinătate, ca să le convingă să ajute România! Apoi, știți și dumneavoastră cum e cu cunoștințele astea...Totul până la mâna întinsă! Că doar nu credeți că era musai să vină în țara lor ca să-i convingă să investească în România!

Nu pot să cred că cineva a fost în stare, la nivelul unei alianțe mature, să susțină această aberație, cu Dăncilă pe poziția secundă din romanul “Prinț și cerșetor”!!! Are nevoie BNR de o astfel de situație, mai mult decât jenantă? Doamna Dăncilă are cu totul alte calități, dacă cineva s-a gândit să o scoată din anonimat..După ce a trecut prin cel mai mare coșmar al vieții sale, a rămas ca un simbol al frustraților din PSD! Poate pune de un partid, ținând cont de numărul mare al acestora…

Rămâne de-a dreptul dramatică secvența în care ministrul Meleșcanu a refuzat să plece de lângă PSD! Nu pleacă de la măcelărie câinii! Imaginându-și că sare peste zidul Berlinului, a fugit din sala de ședințe și s-a refugiat în brațele doamnei Dăncilă, jurându-i credință permanentă! Și era Meleșcanu, nu altcineva, cel care striga că el nu pleacă de la măcelărie!

La noi, în politică, dramatismul ieftin este bine reprezentat. Mă tem că acum, ca și atunci, alta este misiunea doamnei Dăncilă... Să refacă garda canină la măcelărie!
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri