Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
CAZARMA LUI CHIȚAC. AMIRALUL VREA SĂ TUNDĂ CONSTANȚA ZERO!

CAZARMA LUI CHIȚAC. AMIRALUL VREA SĂ TUNDĂ CONSTANȚA ZERO!(1265)


Când conducerea Primăriei Constanța a anunțat că intenționează să deschidă la sediul său un birou al navigatorilor, am fost convins că Vergil Chițac și-a achitat și alte datorii și promisiuni acumulate în campania electorală...De tânărul Chircorian a scăpat. L-a făcut șef peste sărăcia din Coandă! În opinia mea, o mutare cam dură și nedreaptă, fie și numai ca statut, pentru un băiat atât de fin!

Navigatorii fac parte dintr-un program mult mai amplu și de viitor. Transformarea orașului într-o Olanda în miniatură...Cu canale de navigație adecvate acolo unde se poate iriga asfaltul. Cu sirenă cu lumini intermitente. Domnule primar, Olanda nu-i departe! Dacă ne mai ia și portul, o să navigăm cu cortul! Noi am stat departe de Olanda, pentru că nu ne-au plăcut brusc...ierburile, ordinea și disciplina caracteristice acestei țări!

Și la noi ar putea fi la fel, dar ne enervează scoaterea perilor albi pe durata nelimitată a blocării mașinilor între străzile cu sens unic! Un sens unic fără sens! Alte soluții. Înainte de toate, străzile vor fi transformate în canale navigabile numerotate de la 1 la 40, cu puntea principală de coborâre în dreptul Primăriei Constanța… Nu vor lipsi echipamentele specifice activităților pe mare. Colacul de salvare și derivatele sale, foaia de bocet și o navă specializată în ranfluări ocazionale, fără tunsul oilor, închirierea submarinului.

În prezent, primarul Chițac este declarat pe jumătate rătăcit, gâtul i s-a cam sucit...Se pare ca a derapat și a ajuns cu o parte a mașinii pe contrasens, pentru că are doua boturi, ca la americani! În materie de circulație, orașul s-a transformat în bâlci! Avem “Roata norocului” pe tot traseul, pentru că nu știi niciodată de unde intră unul în tine. Avem culoarul cu oglinzi fermecate, dedicat personajelor din conducerea sinistră a Primăriei, dar care se văd altfel în oglinjoare! Mai bune și mai omenoase...

Ca și activitatea Primăriei. Iluzii. Una se vede între oglinzile paralele și alta în baloane! Care se și sparg repede! Străzile cu sens unic nu pot fi depistate fără GPS! Mai repede nimerește orbul Brăila! Primăria Constanța organizează jocuri de perspicacitate sub sigla “Sensul unic ne ajută să devenim oameni de caracter!”

Primarul Chițac ne ține moralul sus, ca să nu ne udăm pe pantofi...Privită de sus de pe bloc, circulația din Constanța se prezintă ca fiind un model obositor de haos și debandadă într-un singur sens...Ce-o fi oare pe celălalt sens? Ca să doborâm toate sensurile unice din Constanța, vom fi nevoiți să facem front comun cu Jules Verne și să ocolim pamântul!

Primarul Chițac a căzut din nou în transă...Vrea să tundă, ca la cazarmă, Constanța ZERO și să ne lase pe anumite porțiuni fără gazon! Ca întotdeauna, rolul lui Figaro îi revine lui Cattani! Domnule Cattani, nici acum nu i-ați dat pălăria înapoi primarului?
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri