NE-AU ÎNCĂLECAT!

NE-AU ÎNCĂLECAT!(1392)


Nu simțiți de ceva vreme o apăsare în spate, o povară suportabilă, deocamdată, un miros intens de cizme încinse și o stare de lehamite? Simțiți impulsul întrecerilor socialiste de altădată? Lozincile mobilizatoare în trei cuvinte? Citez: “IHA, IHA, IHA!”

Nu vă agasează gestul celor care zilnic vă caută la dinți ca pe calul de dar? Nu vă vine aiurea de undeva, din interior, nici nu are importanță de unde, o poftă nebună de nechezat? S-a întâmplat să vă scăpați pe dumneavoastră? Când sunteți nervos, nu loviți cu piciorul în pământ, ca și cum ați da cu copita de cal, ca să vă calmați? Mai scăpați din când în când câte una în public? În privința calităților mele de animal de tracțiune, am unele dubii. Nu prea mă ajută genunchii!

Cert este însă că toți cei de la Putere și din împrejurimile ei ne-au încălecat! Da, cum să zic, bine de tot! Cum striga polițistul ăla la televizor? “Băi, ăla, pleacă de aici sau vrei să te încalec?”
Dacă până și polițistul din colțul străzii a ajuns să ne încalece ori de câte ori vrea el, e nașpa! Ce-i drept, cazul are unele conotații erotice, dar, știți cum e, fiecare cu viața lui!

IHA! IHA! IHA!
De aia îmi vine să nechez! Șmecheri, baștanii zilei! S-au dat ușurel pe lângă noi, ne-au dus cu zăhărelul, ne-au promis marea cu sarea și ne-au încălecat! Ați văzut cu cât tupeu și o largă nesimțire se adresa polițistul bietului cetățean tratat ca un cal sau măgar bun de încălecat!

Puterea sprintenă de la noi ne-a încălecat! S-a așezat pe-o șa și ne-a blocat independența! Aia care ne-a mai rămas în glas…Chiar dacă nu are călăreți de clasă europeană, Puterea mizează pe șmecheriile inventate de ea, ca să se țină bine în șa.

Ne-au încălecat! Cine? Niște mișei! Ne-au pus în spate cât nu putem duce! Știți vorba aia. Unii fac și alții trag! Fraza este însoțită de o fotografie în care un tânăr împinge un landou în care se află un nou născut! Frațiorul său! Până la îngenuncherea noastră definitivă și fără recurs, constat cu tristețe, mai este doar un pas de parcurs...Ce a fost mai greu, adică încălecarea, s-a consumat într-o stare totală de confuzie, datorată restrângerii unor drepturi și libertăți…

De când ne-au încălecat, mai marii Puterii au devenit și mai aroganți! Au căzut într-o permanentă stare de beție, că, vorba aia, de unde atâtea cuvinte la băieții ăștia! “Băi, dacă nu taci, te încalec!!”
Curată golanie! Îmi imaginez cât de ușor poate fi timorată o femeie oprită în trafic de un buhai pus pe Încălecat!

I-am tratat cu indiferență, considerând că asta merită, și ei ne-au încălecat! Avantaj ei. Au folosit la maxim toate pârghiile avute la dispoziție pentru a ne încăleca. Taxe mărite, măsuri abile de sufocare materială a cetățeanului, impozite, măsuri pentru desființarea noțiunii de “nivel ridicat de trai”, înfometare, majorări de prețuri peste tot etc.

HAOS!
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri